Ana SayfaGündemFitch’ten TCMB’ye: Zorunlu Kalırsak Harekete Geçeriz İmajı Verildi!

Fitch’ten TCMB’ye: Zorunlu Kalırsak Harekete Geçeriz İmajı Verildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Merkez Bankası tarafından Perşembe günü açıklanan faiz kararı hakkında görüşlerini paylaştı. Şirket, Merkez Bankası tarafından alınan bu kararın zorunlu görülmesi halinde harekete geçilebileceğinin sinyalleri olduğunu kaydetti.

Fitch Ratings Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Perşembe günü 14.00’da açıklanan yüzde 0,50’lik Geç Likidite Penceresi faiz artırımı kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan bu faiz artışının Merkez Bankası tarafından, zorunlu görülmesi halinde harekete geçebilecek güce sahip olunduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Fitch Ratings, Merkez Bankası’nın harekete geçme aşamasında işlevsel olarak değil, pozitif yönlü olarak hareket gerçekleştireceğini, son parasal sıkılaştırma politikası ile birlikte mevcut konjonktüre karşı teşvik sürecinin sonrasındaki mali disipline bağlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Karışık Parasal Politikalar, İletişim Mekanizmalarına Baskı Yaratabilir!

Aynı zamanda Merkez Bankası tarafından uygulanmakta olan karışık parasal politikalar sebebiyle iletişim mekanizmalarında bir baskının ortaya çıkartıldığını ifade eden Fitch Ratings, bu karar ile birlikte Merkez Bankası’nın döviz baskısı üzerinden uzun vadeli bir etki yaratacağını düşünerek hareket ettiğini, bu durumun kredi büyümesinde bir yavaşlama ihtimali üzerinde yoğunlaştığını, faiz kararının Merkez Bankası tarafından bu doğrultularda alındığını ifade etti.

Türkiye’nin bulunduğu grubun B grubu olduğunu, bu gruba göre değerlendirilen ve grupta çift haneli enflasyon ile karşılaşılan iki ülkeden bir tanesi olunduğunu hatırlatan Fitch Ratings, yüksek enflasyon oranları sebebi ile cari açığın artması, küresel finans koşulları için sıkılaşma yaşandığı bir dönemde iç tasarrufların gündeme gelmesine de engel ortamı oluşturduğunu kaydetti.

Merkez Bankası tarafından mali disiplin stratejilerinin sürdürülme aşamasında kararlı olunduğunun bir kez daha gösterildiğini ifade eden Fitch Ratings, 2018 yılında teşviklerin azalması, ekonominin büyümesini yavaşlatacağını, bu sebeple büyüme tahminlerinin yüzde 3,9 seviyesine düşürüldüğünü kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.