Ana SayfaGündemVakıfbank’tan İkinci 1.3 Milyar Liralık Menkul Kıymet İhracı

Vakıfbank’tan İkinci 1.3 Milyar Liralık Menkul Kıymet İhracı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

VakıfBank teminatlı menkul kıymet (İTMK-covered bon) projesi çerçevesinde HSBC Bank PLC’nin yatırımcısı olduğu, hazine işlemlerine bağlı 5 yıl vadeli, 1,3 milyar lira tutarında teminatlı menkul kıymet ihracını tamamladı.

Bu sayede, 2016 yılında Türkiye’de ilk defa yapılan 500 Milyon Euro tutarındaki teminatlı menkul kıymet ihracı ve Ekim ayında gerçekleşen 1,3 milyar liralık işlem ile beraber 2017 yılında teminatlı menkul kıymet programı çerçevesinde gerçekleştirilen ihraç tutarı 2,6 milyar lirayı geçmiş oldu.

VakıfBank  geçtiğimiz 3 aylık dönemde teminatlı menkul kıymet (covered bond) ve TL cinsinden sermaye benzeri kredi tahvil ihracı sayesinde uzun vadeli mevduat dışı TL ihraç tutarını 3,2 milyar liraya çıkardı.

VakıfBank G. Müdürü M. Emin Özcan, PLC’nin yatırım yaptığı 1,3 milyar liralık tahvil ihracı üzerine verdiği açıklamada, ‘Daha önceleri  değişik alanlarda defalarca vurguladığımız gibi Türk lirası kaynaklarının vadesini mevduat dışı ürünlerle arttırmak, kaynak çeşitliliği oluşturmak ve TL mevduatlarında faizin ağırlığını azaltmak hem ekonomimizin yönetimi hem de bankamızın önemli hedefleri arasındadır’ demiştir.

Geçirdiğimiz 3 aylık dönemde, teminatlı menkul kıymet ihracı (İTMK) ve sermaye benzeri kredi şartlarına sahip tahvil ihraçlarıyla 3 ayrı işlemle birlikte toplam 3,2 milyar lira tutarında uzun vade ve uygun maliyette TL ihracı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Mevduat dışındaki ürünler aracılığı ile TL kaynakları ortalama vadesini arttırarak, sağlam ve akışkan bilanço yapımızla milli ekonomiyi destekleme ve reel sektörün “yanındaki güç” olma yoluna devam edeceğiz demiştir..

Konut kredilerine bağlı İTMK projesi kapsamında ülkemizde Euro cinsi ilk ihracı yaparak bu alanda bir ilk olduklarını belirten Özcan, “Nisan/2016 döneminden bu yana İTMK projemiz çerçevesinde farklı yapılarda Euro ve TL cinsi ihraçlar gerçekleştirdik. Şimdi toplamda 5 milyar lira civarında ihraç tutarıyla en çok İTKM ihracı yapan Türk bankasıyız. Gelecek yıl İTKM projemiz çerçevesinde yurdumuza yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyette kaynaklar sağlayarak milli ekonomimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye belirtmiştir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.