Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Kredi Notunun Belirlenme Tarihleri Açıklandı!

Türkiye’nin Kredi Notunun Belirlenme Tarihleri Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Standard & Poor’s gelecek yıl içerisinde alacağı kredi derecelendirme kararları için takvimini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, gelecek yıl içerisinde alacağı kararlar için takvimini duyurdu. Kurumun Türkiye hakkında yapacağı açıklamalar; 23 Şubat 2018 ve 17 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

Küresel piyasalar tarafından önem verilen kararlara imza atan Standard & Poor’s, kredi notu, kedi görünümü hakkında verilecek kararlar ile birlikte yatırımcılar için yol haritası oluşturma aşamasında önemli bir destek sunuyor. Firma, 2018 yılı içerisinde vereceği kararlar için tarihleri açıklarken, bu tarihler içerisinde Türkiye hakkında iki defa toplantı yapılacağı, kredi notu ve kredi görünümü kararlarının da bu toplantılarda alınacağı ifade edildi.

2018’de 2 Toplantı Olacak!

Gerçekleşecek olan toplantılarda hem Türkiye ekonomisinin, hem de Türkiye’deki yerel kuruluşların masaya yatırılacağı ifade edilirken, bu tarihlerden ilkinin 23 Şubat 2018 tarihi olacağı belirtildi. Türkiye’nin kredi notu ve kredi görünümü hakkında incelemelerin ve değerlendirmelerin yapılacağı toplantının ikincisi de 17 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye hakkında 2017 yılı içerisinde aldığı son karar ile birlikte Türkiye’nin kredi notunu BB olarak açıklamış, Türk Lirası kapsamındaki kredi notunun ise BB+ seviyesinde olduğunu ifade etmişti. Bu kredi notlarına ek olarak Türkiye’nin kredi notunu 2017 yılının ilk toplantısı itibariyle negatif olarak belirleyen şirket, ikinci toplantıda da Türkiye’nin görünümü hakkında bir değiştirme yapmamış, görünümün negatif olarak sürdüğünü onaylamıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.