Ana SayfaDiğer İş İlanlarıMülakatsız, Sınavsız Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapacak!

Mülakatsız, Sınavsız Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapacak!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yapılacak olan personel alımında sözleşmeli destek personeli olarak 10 şoför alımı yapılacağını duyurdu.

Resmi Gazete’de yayınlanan Dışişleri Bakanlığı Personel Alım ilanına göre, bakanlık 10 kişilik destek personeli alımı yapacağını belirtti. İstihdam edilecek personellerin, sözleşmeli olarak alınacağını belirten Bakanlık, sözleşmeli personellerin şoför kadrosu için istihdam edileceğini belirtti.

Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun kırk sekizinci maddesinde belirtilen gün genel şartları taşımasını talep eden Dışişleri Bakanlığı, aynı zamanda adayların 35 yaşından gün almamış olmasını, en az lise ya da lise denginde bir okuldan mezun olmuş olmalarını önemsiyor. 2016 yılında düzenlenmiş olan KPSS’nin B sınavına katılmış olmasını ve en az üç yıllık D sınıfı sürücü belgesine sahip olmasına önem veren Dışişleri Bakanlığı, şoförlük kadrosunda 1 yıllık tecrübe sahibi olunmasını da önemsiyor.

Başvuru yapacak erkek adaylar için askerlik görevinin ertelenmiş olmasını, muaf olunmasını ya da yapılmış olmasını önemseyen Bakanlık, herhangi bir kamu kurumunda 4B kapsamında çalışılmamış olmasını da önemsiyor. Yapılacak personel alımı için adayların her birine arşiv ve güvenlik soruşturması gerçekleştirileceğini ifade eden Bakanlık, bu soruşturmaların da olumlu sonuçlanması halinde istihdamın sağlanacağını kaydediyor.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, adayların başvurularını 2 Ocak – 12 Ocak 2018 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı’nın genel merkezine gönderecekleri taahhütlü posta veya kargo yolu ile gerçekleştirecekler. Yazılı ya da sözlü sınav uygulaması yapılmadan, genel şartları taşıyan ve verilen süre zarfı içerisinde müracaatını gerçekleştiren adaylar arasından KPSS-94 puan türü sıralamasına göre alım gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.