Ana SayfaGündemDöviz Kuru Otomotiv Sektörünü 2018'de Daraltabilir!

Döviz Kuru Otomotiv Sektörünü 2018’de Daraltabilir!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılında otomotiv sektörü kur baskısının altında kalabilir. Marka yöneticileri, 2017 yılı için 950 bin – 975 bin aralığında bir seviye ile tamamlama tahminlerini yürütürken, gelecek yıl döviz baskısı sebebi ile gerilemenin yaşanabileceği de öngörülüyor.

Otomotiv markalarının yöneticileri 2018 yılında yaşanabilecek döviz baskısı ile satışlarda bir gerilemenin yaşanabileceğini öngörüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2017 yılının ilk 11 aylık verilerine göz atıldığında, bir önceki yıl ile paralel bir şekilde pazarda işleyişin olduğunu, 950 bin seviyesinde de yılın tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Filo Satışları Sektörü Ayakta Tuttu

Rakamların tahminler doğrultusunda gerçekleşmesi halinde yaşanacak düşüşün bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında olduğunu dile getiren Bozkurt, 2017 genelinde perakende satışlar sebebi ile yaşanan düşüşlerin, filo satışları sayesinde bir nebze kapatıldığını, filo pazarında markaların agresif bir satış tutumu izlediğini ifade etti.

Toyota olarak satışlardaki filo oranlarının yüzde 25 ila 30 aralığını geçmemesine özen gösterdiklerini dile getiren bozkurt, 2017 yılının 47 bin 500 adet ile kapatmayı beklediklerini, bu rakamın ana sebeplerinden bir tanesinin filo satışlarında yaşanan penetrasyon kaybı olduğunu, diğer bir sebebin de bazı aylar içerisinde Corolla ve C-HR modellerinde talep edilen adetlere ulaşamadıklarını dile getirdi. Aralık ayında Toyota özelinde bir rekor beklediklerini ifade eden Bozkurt, önemli kampanyaları hayata geçirdiklerini, yılın ikinci yarısında elde edilen satış hızına göre son ay içerisinde 9 ila 10 bin aralığında bir satış hedefi belirlendiğini kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.