Ana SayfaGündemİş Dünyası 2018'i Nasıl Görüyor?

İş Dünyası 2018’i Nasıl Görüyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş dünyasındaki örgütlerin temsilcileri, hem yerel, hem de global ekonomide yaşanabilecek gelişmeler için 2018 yılında umutlu bakıyor.

Hem ekonomik, hem de siyasi anlamda küresel düzeyde ve yerel gelişmeler ile birlikte dövizlerdeki volatilitenin de Türkiye’nin ekonomik dengelerini olumsuz etkilemesi sebebi ile 2017 yılı oldukça zorlu geçti.

2018 yılında Türkiye’nin bulunduğu jeopolitik bölgedeki belirsizliklerin en aza indirgenmesinin Türkiye ekonomisi için olumlu bir hava yaratacağını ifade eden iş dünyası temsilcileri, hem alınan tedbirler, hem de sunulacak teşvikler ile birlikte Türkiye ekonomisinde yaşanan daralmanın tamamen geride kalacağını, üretimin, ihracatın ve yapılan yatırımların hızlı bir yükselişe geçeceği görüşünde birleşiyorlar.

2017 içerisinde, 2016 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen hızlı bir toparlanma yaşandığını ve beklentilerin önemli ölçüde aşıldığını dile getiren DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Opak, 2018 yılının ilk çeyreğinde geniş kapsamlı reformların hayata geçeceğini, aktif yatırım için adım atacak her firmanın güven altında tutulmasının sağlanacağını ve direk olarak yabancı yatırımların artmasının hedefleneceğini kaydetti.

2017’de Piyasaların Finansmana Erişimi Sektörleri Rahatlattı

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 2017’nin büyüme rakamları ile birlikte umutları yeşerttiğini, en önemli kaynağının alınan finansman önlemleri ve kalitesi olduğunu dile getirirken, KGF uygulamalarına İSO olarak destek verdiklerini, reel sektör ile finansal kesim arasında yaşanabilecek stresi en aza indirgeyen, teminat kaldırıcı işlevi fark ederek piyasaların önemli ölçüde rahatladığını belirtti.

MÜSAİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise 2017’de oldukça güçlü büyüme oranlarının elde edildiğini, yatırımlarda artış yaşandığını, sadece inşaat sektörü yatırımlarının değil, sanayi sektörü yatırımlarının da önemli şekilde güçlendiğini, bu güçlenmelerin Türkiye ekonomisi için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.