Ana SayfaEkonomiGaranti Bankası’nın Hisse Değeri Tavsiyesi: Endeksin Üzerinde Getiri!

Garanti Bankası’nın Hisse Değeri Tavsiyesi: Endeksin Üzerinde Getiri!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Credit Suisse, Garanti Bankası için hazırladığı raporu yayınladı.

Credit Suisse tarafından Garanti Bankası için hazırlanan rapor yayınlandı. Yayınlanan bu raporda Garanti Bankası’nın yapacağı maliyet tasarrufunun hedef değerlemeyi yükselteceği bilgisine yer verilirken, raporun genelinde bankanın verimlilik ölçümlerine değinildi.

Garanti Bankası Sürdürülebilirlik Açısından Alanının En İyisi!

Garanti Bankası tarafından hayata geçirilmesi olası olan ciddi bir maliyet tasarrufu potansiyeli olduğuna dikkat çeken Credit Suisse, aynı zamanda Garanti Bankası’nın benzer klasmanlardaki bankalar arasında en yüksek sürdürülebilir özsermaye kârlılık oranına (ROE) sahip olduğunu, Garanti Bankası’nın sahip olduğu sermayenin güçlü bir yapıda olduğu ve yüksek kârlılık oranı için uzun bir vadede esneklik sağlanmasının da muhtemel olduğu bilgisine yer verildi.

İyileştirmelerin Hayata Geçirilmesi Gerek

Bu yıl ve gelecek yıl Garanti Bankası’nın sahip olduğu personel sayısının yüzde 4 oranında azaltılması halinde ve bankaya ait olan şube sayılarının da bu yıllar içerisinde herhangi bir artış ya da azalma yaşamaması halinde maliyet/gelir rasyosunda 340 baz puanlık, maliyet/ortalama varlık oranında 20 baz puanlık, özsermaye kârlılığında ise 84 baz puanlık bir iyileşmenin Garanti Bankası için mümkün olduğu belirtildi.

Yüzde 8 Oranında Hedef Değerleme Artışı!

Credit Suisse, bahsi geçen bu iyileştirmelerin hayata geçirilmesi halinde de Garanti Bankası’nın hisse senedi için hedef değerlemede yüzde 8 oranında bir artış yaşayabileceğini belirtti. Garanti Bankası için Credit Suisse tarafından hazırlanan bu raporda, bankanın hisse senedi için hedef değerleme fiyatının 11,49 Türk Lirası’na tekabül ettiğini, tavsiye metni olarak da “endeksin üzerinde getiri” tavsiyesinde bulunulduğuna yer verildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.