Ana SayfaEkonomiZeybekci: 2018'de İhracat Yine Rekor Kıracak!

Zeybekci: 2018’de İhracat Yine Rekor Kıracak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomide 2017’de yaşananlar ve 2018’de beklentiler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

IMF, Dünya Bankası, OECD ve Avrupa Birliği’nin (AB) bu yılın nisan döneminde Türkiye’nin bu yıl içerisindeki büyüme beklentisinin ortalama olarak yüzde 2,5 tahmin ettiğini söyleyen Zeybekci, kendilerinin ise OVP’de yüzde 5,5 oranında bir büyüme beklediklerini, söz konusu hedefin yüzde 100’e yakın olarak tutturduklarını söyledi.

Bu yılın ilk 3 çeyreklik dönemlerinde yüzde 7,4 oranında büyümenin yüzde 1,5’luk kısmının ihracat sektöründe, yüzde 2,5’luk kısmının ise yatırım ile üretimlerden geldiğini söyleyen Zeybekci, ekonomi yönetimi olarak büyüme denildiği zaman ihracat, üretim, yatırım kapsamında bir büyüme tarif edildiğini, özel sektörlerin yatırımlarına dayalı büyümenin en çok istenen büyüme olduğunu, ülkenin ilk 3 çeyreklik döneminde gösterdiğini büyüme rakamlarının Türkiye’nin küçümsenmeyecek derecede başarı elde ettiğinin göstergesi olduğunu, geçen yıl Rusya ile yaşanan sorunlar, AB’nin beklentilerinin olumsuz olarak algılanması, başarısız darbe girişimi gibi nedenlere rağmen elde edilen bir başarı olduğunu söyledi.

Zeybekci: AB ile Ticaret, İhracat ve Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımlarını Artırdık!

Avrupa Birliği ile hem ticaret ve ihracatın hem de doğrudan yabancı sermaye girişimlerini artırdıklarını söyleyen Zeybekci, tüm bunları 2016 ve sonraki yılda yapıldığını, Türkiye’nin başarısının alkışlanması gerektiğini, ancak alkış için de bir beklenti içinde olmadıklarını, Türkiye’yi tebrik ettiğini, takdiri hak ettiğini söyledi.

2017’nin son çeyrek dönemine ilişkin beklentilerin de yine üst seviyelerde olduğunu söyleyen Zeybekci, bu büyümeye en çok katkı veren kalemlerden birinin ihracat olduğunu, ihracatın devam edeceğini, 2017’nin son çeyrek dönemindeki rakamlara hem ihracatın hem de üretimin olumlu yönde katkı vermesini beklediklerini, 2017’nin güzel bir büyüme rakamı ile kapatılacağını söyledi.

Zeybekci: 2018’de İhracat Yine Rekor Kıracak!

2018 yılında hedefledikleri ihracat rakamının 169 milyar dolar olduğunu söyleyen Zeybekci, hedefin ise çok kolay bir şekilde aşılacağını, 2017’de de olduğu gibi uluslararası kuruluşların büyümede yüzde 2,5 ile başlayan ve sonrasında da yüzde 7 olarak değiştirdikleri bir dönem olmayacağını, onların şimdiden yüzde 5 seviyede beklentilerinin olduğunu, 2018’de yine ihracat rekorlarının yaşanacağını, beklentilerinin yüzde 6 üzerinde bir büyüme performansı yakalamak olduğunu, bunun sonucunda da 170 milyar doların üzerinde ihracat yakalamak olduklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.