Ana SayfaEkonomiAltın Yatırımcıları Dikkat! 2018'de Kazanabilirsiniz!

Altın Yatırımcıları Dikkat! 2018’de Kazanabilirsiniz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Altının gram fiyatı bu yıl rekor kırarak 165,5 liraya kadar yükselmişti. Yapılan açıklamalara göre 2018’de de altındaki bu yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Altının gram fiyatı 2017’ye 130 lira seviyesinde başlamıştı. Ancak dolar kurunda meydana gelen hareketlenmeler, altının ons fiyatından bulduğu destek, jeopolitik riskler nedeni ile rekor üzerine rekor kırarak 165,5 liraya kadar çıktı.

Yatırımcılara Yüzde 19 Kazanç Sağladı!

Altın 2017’nin başından bugüne kadar yaklaşık olarak yatırımcılarına yüzde 19 oranında getiri sağladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, altının 2018’de de en çok kazandıran yatırım araçları arasında yer alacağını, altının gram fiyatının ise gelecek yıl 181 liraya kadar yükselebileceğini söyledi. ABD ile Kuzey Kore arasındaki savaş riskinin ortadan kalmadığını söyleyen Memiş, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine olan siyası desteği düştükçe Kuzey Kore’ye karşı yeni tehdit açıklamaları yahut askeri müdahale yapabileceğini söyledi.

2018’de Altının Ons Fiyatı Beklentisi Yukarı Yönlü

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alnus Yatırım Araştırma Uzmanı Vahap Taştan ise, gelecek yıl altının gram fiyatının daha iyi olacağını, hem dolar/TL paritesinde beklenen trend hareketlerinin hem de ons bazında gelinen düzeyin altının gram fiyatı için gelecek yılın çok daha parlak olduğunu söyledi. Altın fiyatlarının belirlenmesinde ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek yıl alacağı kararların önemli olduğunu söyleyen Taştan, gelecek yıl gram altının yukarı yönlü hareketini koruyacağını belirtti.

Altın Fiyatlarında FED Faiz Kararı Etkili!

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu ise, 2018’de FED’in faiz artırımı ile ilgili vereceği kararlar ile birlikte ABD’deki enflasyon verilerinin altın fiyatlarının yönü hakkında etkili olacağını, doların dünyada daha güçlü hale gelmesi durumunda altının ons fiyatında düşüş yaşanabileceğini, doların gevşemesi halinde ise altının ons fiyatının artabileceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.