Ana SayfaGündemE-Dönüşüm Uygulamalarının İşlevselliği Artırıyor! Elektronik Sertifika 3 Milyonu Aştı!

E-Dönüşüm Uygulamalarının İşlevselliği Artırıyor! Elektronik Sertifika 3 Milyonu Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bu yılın 3. çeyrek dönemine ilişkin pazar verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, bu yılın eylül dönemi sonu itibari ile 2 milyon 598 bin 408 elektronik imza ile 476 bin 202 mobil imzalı sertifika oluşturuldu.  Bunun sonucunda toplamda 3 milyon 74 bin 610 elektronik sertifika oluşturuldu.

Mobil imza ile e-imza kullanım alanlarında artış meydana gelmesi, farkındalığın artması ile birlikte kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor. E-dönüşüm uygulamaları hem özel şirketlerin hem de kamunun dönüşerek işlevselliklerini artırmalarını sağlarken, vatandaşların da yararlanmak istedikleri hizmet için hem güvenli hem de daha kolay bir şekilde ulaşabilme imkanı kılınıyor. E-dönüşümün merkezin olan e-imza ile mobil imzalar vatandaşların ve kurumsal tüm işlemlerin çok daha kolay, daha az maliyetli, hızlı ve etkin olmasına olanak sağlıyor.

Mobil İmza Yüzde 3,8 Arttı

BTK’nın verilerine göre, bu yılın 2. çeyrek döneminde elektronik imza sertifika sayısı 2 milyon 493 bin 101’di. Ancak bu rakam 3. çeyrek dönemde yüzde 4,2 oranında artış göstererek 2 milyon 598 bin 408’e çıktı. Benzer şekilde 2. çeyrek dönemde  458 bin 726 olan mobil imza sertifika sayısı 3. çeyrek dönemde yüzde 3,8 oranında artış göstererek 476 bin 202’ye ulaştı.

Orhun: E-İmza ile Islak İmza Aynı Hukuki Geçerlilikte

Elektronik ve mobil imzaların e-dönüşümün en temek ve en önemli basamaklarından biri olduğunu söyleyen E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-imza’nın ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliği olduğunu, elektronik ortamda yapılan işlemlerin vatandaşların kimlik bilgilerinin doğruluklarını garantilediğini, elektronik sertifika sayısının her çeyrek dönemde yükseldiğini, bununla birlikte hem kamu ve özel sektöre hem de vatandaşlara katma değer sağlanmış olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.