Ana SayfaGündemİki Ülke Arasındaki Ticarette Para Birimi Değişiyor!

İki Ülke Arasındaki Ticarette Para Birimi Değişiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Pakistan, Çin ile arasındaki ticarette ABD doları kullanmak yerine artık yuan kullanmak istediği açıklandı.

İngilizce yayım yapana Dawn gazetesinde yer alan habere göre, Pakistan artık Çin ile yaptığı ticarette ABD doları kullanmayacak. Bunun yerine iki ülke arasındaki ticarette yuan kullanılacak. Yine yayımlanan habere göre iki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen sene 13,8 milyar dolar değerine kadar çıkmıştı.

Pakistan Yurtiçinde Rupiyi Kullanmaya Devam Edecek!

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre ise, Pakistan ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin planlanması ve uygulanmasından sorumlu olan İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, söz konusu öneriyi hem Pakistan hem de Çin için uzun vadeli olacak şekilde ekonomik kalkınma işbirliği planı kapsamında tartıştıklarını, konunun masaya yatırıldığını söyledi. İkbal açıklamalarında ayrıca, Pakistan’un rupiyi yurtiçinde kullanmasını sürdüreceğini ifade etti.

Uzun vadeli plan, demiryolları ile karayolları bağlantıları, enerji sektörü, ticaret, sanayi parkları, turizm, bilgi alt yapısı, yoksulluğun minimum seviyeye düşürülmesi olmak üzere iki ülke arasındaki temel işbirliğin alanlarını kapsamaktadır.  Ayrıca, Pakistan ile Çin arasındaki ekonomik ortaklığın ise en az 2030 senesine kadar uzatan Çin Pakistan Ekonomik Koridoru olarak bilinen projede çalışılacağı ilk defa belirtildi.

Çin, Avrupa, Afrika ve Asya’daki 60’dan fazla ülkede yeni bir deniz ve karar ticareti rotası belirlemek kapsamındaki Kuşak ve Yol Girişimi’nin parçasında yer alan Çin Pakistan Ekonomi Koridoru’nun finanse etmek amacı ile Pakistan’a 57 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını taahhüt etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.