Ana SayfaGündemTEB'den Girişimcilere Destek!

TEB’den Girişimcilere Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında yer alan 20 uygulayıcı kuruluştan biri olan Türk Ekonomi Bankası, bu yıl en çok girişimci desteği veren kurumların başında buldundu.

Bireysel Genç Girişim Programına (BiGG) ilişkin olarak 2 senedir girişimcilerin başvurularını kabul eden Türk Ekonomi Bankası, 2017 sonuçlarının açıklanması ile birlikte, destek verdiği 40 girişimci ile en fazla destek veren uygulayıcı kuruluşlar arasında yer aldı.

TÜBİTAK bu sene 2 kere çağrı yaptı. TEB ise söz konusu çağrılardan 1400 tane başvuru aldı. Kabul edilen girişimcilere Türk Ekonomi Bankası Girişim Evi StepUP Programına ilişkin olarak Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Uygulamalar ile Teknik Eğitimler olmak üzere 4 ana modülde mentorluk desteği sağlandı. Girişimciler ise TEB Girişim Evi mentorluğu ile hazırlanan iş planlarını BiGG jürisine ilettiler.

150 bin TL’lik Devlet Desteği!

1. dönemde TÜBİTAK’a iletilen 30 iş planından 16 tanesi destek almayı hak etti. 2. dönemde gönderilen 43 iş planı arasından 24 girişimciye ise 150 bin Türk Lirası tutarında devlet desteği alma ve şirket kurmak hakkı verildi.

Kastamonu, Kocaeli, Denizli, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Trabzon, Hatay, Ankara, Tekirdağ ve İzmir olmak üzere toplamda 12 ilden 40 girişimci hibe almayı hak etti. 7 girişimci ise TİM-TEB Girişim Evi’nin olmadığı illerden, Türk Ekonomi Bankası’nın online eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda başarı elde etti.  Bu kapsamda da Türk Ekonomi Bankası, toplam destek alan girişimci sayısı olarak uygulayıcı kuruluşlar arasında ilk sıralarda yer aldı. 2017’de TÜBİTAK’ın, BiGG programı çerçevesinde ülke genelinde 426 girişimciye destek verdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.