Ana SayfaEkonomiİvedik OSB Başkanı Gültekin: Ar-Ge Teşvik Edilmeli

İvedik OSB Başkanı Gültekin: Ar-Ge Teşvik Edilmeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İvedik Organize Sanayi Bölgesi (İvedik OSB) Başkanı Hasan Gültekin, Araştırma ve Geliştirme kavramının herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Gültekin: Büyüme için Kendi Ham Maddemizi Üretmeliyiz

Ülkemizde üretimi yapılan malların ithal girdi oranının yüzde 82 olduğunu söyleyen Gültekin, Türkiye ekonomisinin yalnızca ithalat yaparak büyütmememiz gerektiğini, büyüme için ham madde ile ara malı da kendimizin üretmemiz gerektiğini söyledi.

2017’nin 3. çeyrek döneminde yüzde 11,1 oranında ekonomik büyüme sağlandığını söyleyen Gültekin, hükümetin son 1 senelik zaman zarfı içinde yapmış olduğu reform paketleri yatırımı, üretim ve yeni iş kurmadaki itici güç sayesinde çift haneli büyüme gözlemlendiğini söyledi. Türkiye ekonomisinde 2017’de elde edilen birikimlerin gelecek yılın 2. yarısına kadar devam edebileceğini söyleyen Gültekin, bu sebeple de 2018’de ekonomik büyüme anlamında herhangi bir problem olmayacağını beklediğini söyledi.

Kredi Garanti Fonu desteklerinin de söz konusu büyüme olan katkılarının göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Gültekin, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi sonrasında ekonomide daralma meydana geldiğini ancak bunun kimse tarafından yadırganmadığını, devletin destekleri ile birlikte bu yıl her şeyin motive edici olduğunu ve toparlandığını, geçen sene tek vardiyada bile işçi çalıştıramazken bu sene bunu çift vardiyaya çıkarttıklarını söyledi.

Gültekin: Ar-Ge Teşvik Edilmeli

İlerleyen dönemlerde Kredi Garanti Fonu destekleri kullandırılırken stratejik ürün üretimlerinin de dikkate alınacağından memnuniyet verici olduğunu söyleyen Gültekin, benzer şekilde KOSGEB’in aynı yaklaşımlarda olduğunu, bunun gibi ürünleri Ar-Ge faaliyetleri olan şirketlerin yapabileceğini, Ar-Ge’nin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.