Ana SayfaEkonomiÇek ve Senetler Yerini Ticari Kredi Kartlarına Bırakıyor!

Çek ve Senetler Yerini Ticari Kredi Kartlarına Bırakıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan veri açıklamasına göre, kart ile yapılan ödemeler Kasım ayında yüzde 17 oranında artış sağladı.

Bankalararası Kart Merkezi, 2017 yılının Kasım ayına dair kart kullanım verilerini açıkladı. Kasım ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde toplamda 62,2 milyon adet kredi kartı bulunduğunu ifade eden veriler, aynı zamanda 130 milyon adetlik banka kartına sahip olunduğunu gösteriyor. Bu rakamların 2016 yılının aynı dönemine göre oranı ise, kredi kartı rakamlarında yüzde 6’lık, banka kartı rakamlarında ise yüzde 12’lik bir büyümenin gözüktüğünü belirtiyor.

Hem banka kartı, hem de kredi kartı kullanılarak Kasım ayında yapılan ödemelerin toplam miktarı 59,4 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Bu tutarın 52,9 milyar Türk Liralık kısmı kredi kartları tarafından gerçekleştirilirken, 6,5 milyar Türk Liralık kısmı da banka kartları tarafından gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına oranla kredi kartları ile yapılan ödemelerde yüzde 14 oranında büyümenin yaşandığının belirtildiği verilerde, banka kartları ile yapılan ödemelerdeki büyüme ise yüzde 46 oldu.

Çek – Senet Kullanımı Yerini Ticari Kredi Kartına Bıraktı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre kredi kartları ile Kasım ayında gerçekleştirilen ödemelerin yüzde 20’lik kısmı ticari kartlar ile gerçekleşmiş iken, rakamsal olarak karşılığı da 62,2 milyonluk kredi kartı kullanımının 3,8 milyon adetine tekabül ediyor. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine kıyaslandığında ise yüzde 13 oranında bir ticari kredi kartı kullanımı artışı ortaya çıkmış oluyor. Çek – Senet kullanımını önemli ölçüde azaltan ticari kredi kartlarının kullanımında yılın ilk 11 aylık döneminde yapılan ticari kredi kartı ödeme tutarı 123 milyar Türk Lirası olurken, toplam ödemeler içerisinde ticari kredi kartlarının 11 aylık süre bazında kullanım oranı yüzde 22’ye ulaşmış durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.