Ana SayfaEkonomiYeniden Değerleme Oranı Artırıldı! Konuyla İlgili Tebliğ Resmen Yayınlandı!

Yeniden Değerleme Oranı Artırıldı! Konuyla İlgili Tebliğ Resmen Yayınlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları, doğalgaz ve elektrik piyasalarında gelecek yıl içinde uygulanacak olan para cezaları, 2018’in başında geçerli olmak üzere tekrardan değerleme oranında yüzde 14,47 oranında yükseltildi.

EPDK’nın konu ile ilgili tebliği ise, bugün resmen Resmi Gazete’de yayınladı.

Açıklanan bilgilere göre EPDK, elektrik, LPG ve petrol piyasasındaki kanunlarının ilgili maddeleri kapsamındaki para cezalarını, 1 Ocak 2018 tarihinden olmak üzere, yüzde 14,47’lik artış yapma kararı aldı. Gelecek sene, yazılı ihtira rağmen doğalgaz ve elektrik piyasalarında mevzuat dışı durumları sürdürenler için 631 bin 251 lira ile 1 milyon 262 bin 510 lira arasında ceza uygulanacak. Benzer şekilde Petrol Piyasası Kanunu kapsamında da lisans almadan lisansa tabi faaliyetlerin yapılması halinde ise 283 lira ile 1 milyon 436 bin 30 lira arasında yaptırım sağlanacak.

Sektörde 2018’de uygulanacak diğer para cezalarından biri de kaçak akaryakıt ya da sahte ulusal market elde etme, satma, lisansa teşkil eden belgelerde yer almayan aykırı sabit yahut seyyar tank, düzenek yahut ekipmanı olan bayinin sözleşme yaptığı dağıtıcılara 359 bin 7 Türk Lirası ceza uygulanacak.

Dağıtıcı hariç tutulmak üzere dağıtıcı ve onların bayilerinden akaryakıt ikmali yapılması, hile ya da tağşiş amacı ile akaryakıta katılabilinecek ürünlerin akaryakıta katılması ile istasyonda bulundurulması kapsamında 244 bin 124 Türk Lirası tutarında ceza verilecek.

Elektrik Piyasası Kanunu ile Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu kapsamında da lisansız faaliyetler ilk sırada yer almak üzere kanun dışı durumlarda ise 204 lira ile 1 milyon 52 bin 90 lira arasında ceza uygulanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.