Ana SayfaGündemÖSYM 2018'de Her Sınava Özel Analizler Yayınlayacak!

ÖSYM 2018’de Her Sınava Özel Analizler Yayınlayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, gerçekleştirdiği açıklamada Türkiye’de merkezin hem ölçme, hem de değerlendirme süreçlerinde iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi için Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu’nun kurulduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde birçok sınavı düzenleyen, kontrol eden ve duyuran ÖSYM, gerçekleştirdiği ölçme ve değerlendirme süreçlerini iyileştirmek ve geliştirmek adına bir çalışma grubu kurdu.  Kurulan bu çalışma grubu hakkında değerlendirmelerini paylaşan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer ÖSYM’nin tüm süreçleri masaya yatırdığını, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilip, geliştirilmesi aşamalarında dış değerlendirmeye ve farklı bir bakışa ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Grup 3 Farklı Amaç İçin Çalışacak!

Bu sebepler doğrultusunda daha öncesinde ÖSYM Yönetim Kurulu’nda görev yapmış olan, hem ölçme, hem de değerlendirme süreçleri ile alakalı deneyimlere sahip öğretim üyelerinin bir araya getirildiği bir çalışma grubunun kurulduğunu belirten Özer, bu gruba ‘Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu’ adının verildiğini belirtti.

Oluşturulan çalışma grubunun üç temel amaç için çalışmalar gerçekleştireceğini ifade eden Özer, birinci amacın mevcut süreçlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi olduğunu, çalışma grubunun bu amaç için çözümler üreterek, uygulamaya koyacağını ifade etti. İkinci temel amacın, diğer ülkelerdeki benzer merkezlerde uygulanmakta olan uygulamaların ÖSYM’ye adapte edilmesi olduğunu ifade eden Özer, bu aşamada ÖSYM’nin analiz ve raporlar hazırlaması aşamasında yol haritasının belirleneceğini vurguladı.

2018 yılı itibariyle ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlar ile alakalı analizler gerçekleştireceğini ifade eten Özer, bu sayede verilerin sağlıklı bir şekilde tartışmalara konu olabileceğine değindi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.