Ana SayfaEkonomi2018'de 18-25 Arasındaki Gençler için Maaş Desteği!

2018’de 18-25 Arasındaki Gençler için Maaş Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam seferberliği uygulaması kapsamında gelecek yıl içinde 6 ay maaş devletten sistemi uygulanacak.

2018’de 18 yaş ile 25 yaş arasında bulunan genç eleman çalıştıran esnaflara toplamda devlet tarafında 10 bin TL destek verilecek.

2017’de başlatılan istihdam seferberliği 2018’de de meyvelerini vermeye devam edecek. Ekonomik büyüme sonrasında 2018’de devamı sağlanan istihdam seferberliği için en fazla dikkat çeken konulardan biri de esnaflara yapılan destek oldu. Açıklanan bilgilere göre 25 yaşının üzerinde olmayan genç elemanları bünyesinde çalıştıran esnaflara 6 aylık eleman maaşı desteği verilecek.

Destekler 1,5 Milyonu Geçebilir

Genel Sağlık Sigortası için prim desteği, işbaşı eğitimleri, ek istihdama maaş+prim+vergi desteği ile annelere bakım desteği de 2018 yılı içinde de 1,5 milyonunun üzerine çıkması bekleniyor.

Gelecek yıl cep harçlığı ile iş başı eğitim programlarına katılımın artırılması hedefleniyor. Cep harçlığı ise 54 TL’ye artacak. Siber güvenlik gibi alanlarda iş başı eğitim programlarına katılım sağlayan gençlere de 75 TL cep harçlığı verilecek. Bunların yanı sıra da prim ödemeleri de devlet tarafından sağlanacak.

Prime Esas Kazanç Sistemi

Yeni yılda gelecek bir diğer sistem ise prime esas kazanç sistemi. Ek istihdamda 4.470 TL olan ücretler ise sigorta prim teşvikine dahil edilecek.  Prim ile vergi desteği de her sigortalı birey için 12 ay olacak şekilde 2018’de devam edecek. Söz konusu rakamlar da asgari ücrete göre tekrardan revize edilecek. Ayrıca söz konusu teşvik 2020’ye kadar devam edecek.

Esnaf ve sanatkarların ise toplumu yeniden inşa eden, toplumu ayakta tuttuğuna fark eden devlet ise 3 ya da daha kısa süreli çalışanlarının ek istihdam kapsamında 6 aylık maaşlarının ödemelerini yapacak. Ancak bu uygulamada yaş şartı bulunmaktadır. En az 18 en fazla ise 25 olan bu yaş aralığında istihdam edilen gençlerin maaşları 1 ay işveren tarafından 1 ayda devlet tarafından karşılanacak. Verilen maaş ise 10 bin TL’yi bulacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.