Ana SayfaGündemATM Kullanımında Önemli Değişiklik! Farklı Banka ATM’lerinden Alınan Ücretler…

ATM Kullanımında Önemli Değişiklik! Farklı Banka ATM’lerinden Alınan Ücretler…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ülke genelinde farklı bankaların ATM’lerinden işlem gerçekleştirilirken kesilen komisyonlarda değişiklik yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye genelinde farklı bankaların ya da kuruluşların ATM’leri üzerinden gerçekleştirilen işlemler için alınan komisyon ücretlerinde değişikliğe gitti. İşlem yapılan kuruluşa, yapılan işlem karşılığında ödenen tutar ile, bu tutarın yüzde 15’ine kadar belirlenecek olan bir tutar toplamının aşmaması yönünde karar veren BDDK, ilgili detayın tüketici ile kuruluş arasında düzenlenen sözleşme çerçevesinde belirleneceğini, işlem anında finansal tüketicinin onayı alınarak da tahsil edileceğini bildirdi.

İlgili değişiklik “Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te yayınlandı. Yapılan bu değişiklik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girmiş oldu. Alınan bu karar kapsamında 3 Ekim 2014 tarihli olan, 29138 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yönetmeliğin on dördüncü maddesinde yenilik yapılmış oldu.

Komisyon Oranları Değişti!

Yapılan bu yenilik, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı’nın hükümleri gereğince yürüttüğü bildirildi. Resmi Gazete’de uygulamaya koyulan yeni madde doğrultusunda vatandaşların farklı bankalara ya da finans kuruluşlarına ait ATM’leri kullanarak gerçekleştirdikleri işlemlerden alınan ücretlerde değişiklik yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, bu değişiklik sayesinde vatandaşların gerçekleştirecekleri işlemler doğrultusunda, işlem gerçekleştirilecek ATM’nin ait olduğu kuruluşa, işlemin gerçekleştirilmesi için kart sağlayan kuruluş tarafından ödenecek tutarın yüzde 15’ine kadar belirlenebilecek toplam tutarı aşmamasına karar verildi.

Yapılan bu değişiklik sonrasında, vatandaşlar farklı ATM’lerden işlem gerçekleştirirken, karşılarına çıkan ekrandan komisyon kesintisi için yine onay vermeleri gerekecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.