Ana SayfaGündemEximbank İhracatın Yüzde 27’sine Destek Sağlayacak!

Eximbank İhracatın Yüzde 27’sine Destek Sağlayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’dan bankanın 2018 yılı hedefleri konusunda çok önemli açıklamalar geldi.

Adnan Yıldırım, bankasının gösterdiği gelişmeler ile bankanın ülkedeki yerin önemini de ayrıntılı bir şekilde anlatarak, Türk Eximbank’a dair dikkat çekici oranlar verdi.

Türkiye’nin İhracatının Yüzde 27’sine Destek Sağlamak İstiyoruz              

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018 yılı için bankanın ilk hedefinin, Türkiye’nin ihracatının yüzde 27’sine destek sağlamak olduğunun, zaten son 3 yılda kredi ve sigorta desteklerini yüzde 16 civarında arttırdıklarının altını çizdi. Belirttiği rakamlar dikkat çekiciydi.

Kısa adı İZSİAD olan İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda çeşitli açıklamalarda bulunan Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın ülkemizin kredi büyüklüğü bakımından 9. bankası olduğunu belirtti.

İhracatın Yüzde 25’inin Finanse Ettik

Ayrıca Adnan Yıldırım, Genel Müdürü olduğu Türk Eximbank’ın ihracat kredilerinin yüzde 46’sını verdiğine dikkat çekerek, Türk Eximbank’ın İstanbul Genel Müdürlüğü ile başta İzmir ve Ankara olmak üzere 635 personelle toplam 11 şube ve 5 irtibat bürosunun bulunduğunu ve Türkiye ihracat oranının yüzde 25’ini finansmanını bankasının sağladığını söyledi.

Türk Eximbank’ın kredilerinin diğer Türk bankalarının kredileriyle kıyaslandığında çok daha uygun ve avantajlı olduğunu da belirten Adnan Yıldırım, döviz geri ödemeli kredilerde yüzde 2.59 civarında, Türk Lirası geri ödemeli kredilerde de toplamda 7 puanlık bir avantaj sağladıklarının altını çizdi.

Türk Eximbank organizasyon yapısını geliştirirken, güvenilir firmaların derecelendirilmesi sağlayacak altyapı çalışmalarını tamamladığını, 2017 yılı haziran ayından itibaren bankanın, şirketlerin teminat mektubu dışındaki teminatlarla da kredi kullanabilmesini sağladığını, geçtiğimiz 3 yıl içerisinde sigorta ve kredi desteklerini yaklaşık yüzde 16 civarında arttırdıklarını, 2018 yılında 46 milyar dolarlık destek sağlamayı ve ülke ihracatının minimum yüzde 27’sine destek olmak istediklerini belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.