Ana SayfaGündemŞekerbank 192 Milyon Liralık Kaynak Sağladı!

Şekerbank 192 Milyon Liralık Kaynak Sağladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şekerbank geçen hafta biri Türkiye’de, diğeri yurtdışında olmak kaydıyla iki başarılı tahvil ihracına imza attı.

Şekebank’a 50 Milyon Dolar Karşılığında Kaynak

50 milyon ABD doları karşılığında 192 milyon liralık yeni kaynak elde eden Şekerbank, VTMK programının 12. ihracını FMO olarak bilinen Hollanda Yatırım Bankası ile gerçekleştirdi. Şekerbank sağladığı kaynağı KOBİ ve çiftçiler ile esnaf ve işletmeler için kullanacağını belirtti. Hollanda Yatırım Bankası geçmiş dönemlerde de Şekerbank’ın enerji verimliliğine yönelik çalışmalarına da destek vermek için bu programa katılmıştı.

5 Yılda 300 Milyon Liralık Tahvil İhracı                                                                     

Şekerbank 18 Aralık 2017 ve 21 Aralık 2017 tarihleri arasında, Türkiye’deki kurumsal ve bireysel yatırımcılara yönelik sermaye benzeri tahvil ihracı yaptı. Son 5 yılda 10 yıl vadeli, geri ödeme opsiyonlu ve değişken faiz oranlı sermayeye benzer tahvil ihracı, düşünülen arz miktarının yüzde 20 üzerinde talep gelmesiyle 300 milyon lira olarak elde edildi.

Şekerbank Genel Müdürü Konuştu

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, küresel düzeydeki belirsizliğin gündemde olduğu bir dönemde Şekerbank’ın edindiği kaynağın Türkiye’nin sahip olduğu üretim potansiyeline ve geleceğine yönelik güvenin göstergesi olduğunun belirtti.

Bankanın 64 yıldır sürdürdüğü sorumlu bankacılık ve yerel bankacılıktaki gücünün, dünya çapındaki tüm finans kuruluşlarınca takdir edildiğini, bankanın özgün stratejisinin yurt dışı kreditörlerle olan ilişkilerinde belirleyici olduğunu, eğildikleri alanlarda daha uygun ve uzun vadeli kaynağı müşterilerine ulaştırdıklarının altını çizdi.

4000 Esnafa Ulaştıracağız 

Servet Taze, edinilen 192 milyon liralık kaynağın yaklaşık 4000 esnaf, çiftçi ve KOBİ’ye ulaştırılacağını da belirtti. Ayrıca, küresel piyasalardaki belirsizlik sebebiyle kısa vadeli olan yatırım araçlarının seçildiği bir dönemde, Şekerbank’ın 10 senelik vadesi olan Türk Lirası tahvil ihracına olan talep, hem bireysel hem kurumsal yatırımcıların Türk Lirası’na duyulan güveninin önemli bir ispatı olduğunu dile getirdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.