Ana SayfaGündemMeslek Lisesi Stajlarında Değişiklik! Stajlar Artık Kimsesiz Yaşlıların Evlerinde Yapılacak!

Meslek Lisesi Stajlarında Değişiklik! Stajlar Artık Kimsesiz Yaşlıların Evlerinde Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MEB Genel Müdürü Osman Nuri Gülay,  ülke genelinde mesleki ve teknik Anadolu liselerinin toplamında eğitim alan öğrenci sayısının 1 milyon 700 binden fazla olduğunu söyledi.

Öğrencilere verilen değerler eğitimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan MEB Genel Müdür Gülay, nitelikli eğitimin yanı sıra aynı zamanda da manevi, kültüre, ahlaki, milli ve insani değerlerin geliştirilmesi, kardeşlik, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve merhamet duygularının da pekiştirilmesi kapsamında MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in talimatı ile birlikte tüm ülke genelinde Mesleki Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor adlı proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Söz konusu proje ile birlikte öğrencilerin toplum içinde daha kalıcı gönül köprüleri kurmasının, sosyal becerilerinin daha da gelişmesi duygularının kuvvetlenmesinin hedeflendiğini söyleyen Gülay, bunların yanı sıra toplum içinde mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tanınması, öğrenci ve öğretmenlerin toplum ile bütünleşmesini istediklerini ifade etti.

Söz konusu proje çalışması kapsamında hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin okullarının bulundukları mahallelerde, bulunmadı durumlarda il ya da ilçede tespit edilen ihtiyaç sahibi muhtaç, yaşlı ve yoksul kimsesizlerin ev ve eşyalarının bakım ve onarımlarının yapılacağını söyleyen Gülay,  aynı zamanda da hayatlarını daha kolay hale getirecek bilgilendirme ve yardımların da sağlanacağını, toplum hizmetine ilişkin olarak söz konusu hizmetlerin tümünün belli bir plan çerçevesine yerel olanaklar ile sağlanacağını, lise 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin tümünün projeye dahil edildiğini söyledi.

Meslek liselerinde yürütülen toplamdaki 54 alanın tümünün projeye dahil edildiğini söyleyen Gülay, proje çalışmaları için öğrencilerin ailelerinden izin alacaklarını, bunun takibinde de koordinatör öğretmenler ile beraber kaymakamlık ve muhtarların belirledikleri yardıma ihtiyacı olan evlerin ziyaret edileceğini, öğrencilerin de kendi alanlarına ilişkin yeteneklerini uygulayacaklarını söyledi. Yapılan uygulamaların aynı zamanda da işletme eğitimi ile staj kapsamında yer alacağını söyleyen Gülay, söz konusu öğrencilerin yalnızca okulda öğrendikleri ile değil, aynı zamanda da bilgileri ile muhtaç insanlara yardım ederek kendilerini daha çok geliştirme imkanı yaratacaklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.