Ana SayfaGündemİnşaat Sektörünün Yurtdışında Gelişimine Türk Eximbank Desteği!

İnşaat Sektörünün Yurtdışında Gelişimine Türk Eximbank Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank, önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde projeler gerçekleştirecek olan müteahhitler için, düşük maliyetler eşliğinde teminat mektubu verme kararı aldı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk müteahhitler tarafından Türkiye dışında gerçekleştirilen projeler için düşük maliyetle teminat mektubu vermeye 2018 yılı itibariyle başlayacaklarını bildirdi. Döviz getirici faaliyet olarak tanımlanan, yurt dışında gerçekleşen projeler için müteahhit şirketlerini alıcı ülkelerde kredilendirme yolu ile desteklediklerini ifade eden Yıldırım, önümüzdeki yıl itibariyle düşük maliyetli teminat mektubu verilmesi konusunda önemli adımların atılacağını belirtti.

Türkiye’nin Müteahhitlik Başarısı Göz Kamaştırıyor!

Türk inşaat sektörünün önemli başarılara imza attığını ifade eden Yıldırım, Dünya genelinde hizmet veren müteahhitlik şirketleri sıralamasının ilk 250’lik listesinde 46 adet Türk müteahhitlik şirketinin yer aldığını, bu rakamın ilk 250’ye en fazla şirket sokan ikinci ülke olma başarısını da beraberinde getirdiğini kaydederken, şirketlerin Türkiye dışında yürüttükleri projelerin ihracat açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanlığı tarafından Türkiye dışında proje gerçekleştiren şirketlere önemli desteklerin sunulduğunu, Türk Eximbank olarak şirketlere hem ihracat açısından, hem de karşı ülkeler için alıcı kredisi açısından destek sunduklarını belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, müteahhitlik şirketlerine sunulan bu desteğe bir de düşük maliyetli teminat mektubu desteğinin ekleneceğini belirtti.

Bu desteği, yurtdışında hizmet veren müteahhitlik şirketlerinin bir talebi olduğunu dile getiren Yıldırım, hazırlıkların tamamlandığını, projelere katılma, avans temin etme, proje inşa sürecinde ve sonrasında ödeme süreçleri ile alakalı teminat mektuplarının müteahhitlik şirketleri tarafından 2018 yılı itibariyle temin edilebileceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.