Ana SayfaGündemÖzel Okul Sektöründe Beklenen Büyüme Potansiyeli Yüzde 25’e Çıktı!

Özel Okul Sektöründe Beklenen Büyüme Potansiyeli Yüzde 25’e Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, özel okul sektörünün Türkiye’de sahip olduğu büyüme potansiyelinin yüzde 25 düzeyinde olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki her yüz özel müteşebbisten 25’inın yatırım yapabilir durumda olduğunu ifade eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekim, yapılan yatırımın hem kârlılık, hem ticari, hem de idealist açıdan mantıklı bir yatırım olacağını, dolayısı ile özel okul sektöründeki büyüme payının yüzde 25 olarak belirlendiğini ifade etti.

Özel Öğretim Derneği tarafından Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda organize edilen “Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyonu ve Özel Okulların Geleceği Sempozyumu” etkinliğine katılan MEB Müsteşarı Tekin, sempozyumda Türkiye’deki özel okul sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özel Okul Sektörünün Büyüme Potansiyeli Yüzde 25!

Özel okul sektörünün sahip olduğu büyüme potansiyelinin yüzde 25 düzeyinde olduğunu ifade eden Tekin, Türkiye’deki her yüz müteşebbisten 25 tanesinin yatırım yapabilir durumda olduğunu, yapılacak yatırımın her açıdan mantıklı ve doğru bir yatırım olduğunu, bu yüzden büyüme hedefinin yüzde 25 olarak belirlendiğini belirtirken, aynı zamanda özel okullara yönelik olarak uygulanmakta olan teşviklerin de tüm hızıyla devam ettiğini, özel okul sektörünün kurumsallaşma aşamasında daha büyük adımlar atması gerektiğini belirtti.

Sempozyumda konuşma yapan bir diğer isim ise Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler’di. İşler, 2018 yılı bütçe görüşmelerinde en yüksek paylardan bir tanesinin eğitim sektörüne ayrıldığını, ayrılan payın şimdilik yüzde 18 olduğunu, yıl içerisinde atılacak adımlar doğrultusunda bütçenin yüzde 25’lik kısmına kadar eğitim yatırımı yapılabileceğini belirtti.

Özel Öğretim Derneği Genel Başkanı Ahmet Akça ise, sempozyumda yaptığı konuşmada ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim sisteminin temel önceliklerinin belirlenmesi gerektiğini, iyi okul modeli yerine iyi bir eğitim modeli üzerinde çalışılması gerektiğini, iyi eğitim modeli bulma aşamasında atılan ilk adımın ise düzenlenen toplantı olduğunu kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.