Ana SayfaEkonomiİhracatta 2018’de Rekor Kırma Hedefi!

İhracatta 2018’de Rekor Kırma Hedefi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, önümüzdeki yıl içerisinde Orta Vadeli Program (OVP) kapsamındaki ihracat hedefi 169 milyar Dolar’ı aşmayı hedeflediklerini aktardı.

2018 ila 2020 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’da Türkiye’nin 2018 yılı içerisinde elde edeceği ihracat rakamı hedefi 169 milyar Dolar olarak açıklanmıştı. Gelecek yıl hakkında öngörülerini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2018’de hedef olan 169 milyar Dolar seviyesinin aşılacağına inanıldığını, bu yılın hem ihracat, hem de istikrar alanlarında önemli bir atılım yılı olacağını ifade etti.

2017 yılı içerisinde ihracat alanında talep edilen desteklerin birçoğu için kabul oyu kullanılıp yürürlüğe sokulduğunu hatırlatan Büyükekşi, verilen desteklerin ihracat için can suyu olduğuna değinirken, dünya ekonomisinde yaşanan toparlanmanın da ihracata yansıdığına vurgu yaptı.

TTM’ler 2018’de Çoğalacak!

Açıklamasında Türkiye’nin 2017’de Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Projesi’ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Büyükekşi, 2017 yılında 28 farklı ülkeye ticaret heyeti gönderdiklerini, aralarında Afrika, Uzak Doğu, Orta Doğu, Avrupa gibi bölgelerin yer aldığı birçok ülkeye ihracatçıların ulaştırıldığını belirtirken, 2018 yılı içerisinde Şili, Japonya, Ukrayna gibi en az 30 farklı ülkeye tekrar ticaret heyeti organize etmeyi planladıklarını bildirdi.

İhracatçılara pazar hakkında bilgi verilmesini kapsayan ROTA programlarına gelecek yıl içerisinde de devam edileceğini ifade eden Büyükekşi, 2017 yılında 9 ülke için bilgi paylaşımın yapıldığını, gelecek yıl itibariyle en az 10 ülkenin daha detaylandırılacağını ifade etti. Yine 2017 yılı içerisinde Tahran’da, New York’ta, Chicago’da, Dubai’de Türkiye Ticaret Merkezleri’nin açıldığını hatırlatan Büyükekşi, 2018 yılı içerisinde İngiltere’de, Japonya’da, Endonezya’da yeni TTM’lerin açılacağını, aynı zamanda ABD’ye Miami ve New York olmak üzere yeni TTM’lerin ekleneceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.