Ana SayfaGündemAsgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Gözler, 2018 yılında uygulanacak olan asgari ücretin ne zaman açıklanacağına çevrildi. 3 turu kapsayan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2018 yılı itibariyle uygulanacak olan asgari ücret kararının cuma günü itibariyle açıklanmasını planlıyor. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ilk 3 turluk asgari ücret görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamaması doğrultusunda, haftanın ve yılın son iş günü olan 29 Aralık Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenecek olan toplantı sonrasında asgari ücret açıklanacak.

Görüşmelerden Sonuç Çıkmadı

Asgari ücret cuma günü belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret görüşmelerinin düzenlendiği üç turluk toplantıda karara bağlanılamaması sebebiyle Cuma günü son bir toplantı düzenleyip, asgari ücreti belirleyecek. Görüşmeler esnasında Türk-İş tarafından talep edilen asgari ücretin net bin 893 Türk Lirası’na tekabül etmesi sonrasında işverenleri temsil eden TİSK’in bu rakamın çok yüksek olduğunu ifade etmesi sebebiyle görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, asgari ücretin pozitif bir yol sonu havası yaratmasını umduğunu, açıklanacak asgari ücretin 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacağını, Cuma günü gerçekleştirilecek toplantı sonrasında asgari ücretin açıklanacağını ifade etmişti.

29 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen 4. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sonrasında bu yıl için uygulanacak asgari ücret, dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Müezzinoğlu tarafından net bin 404, brüt bin 777,50 Türk Lirası olarak açıklanmıştı. Bu yıl boyunca uygulanan bu asgari ücretin işveren için toplam maliyeti ise 2 bin 88,56 Türk Lirası’na tekabül ediyor olup, sosyal güvenlik priminden yüzde 5 oranında indirim ve 100 Türk Lirası tutarında aylık destek sunulmuştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.