Ana SayfaGündemVakıfbank’tan KHK Açıklaması Geldi!

Vakıfbank’tan KHK Açıklaması Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank cephesinden hisselerin Hazine’ye aktarılması konusuna KAP’a açıklama yapıldı.

Vakıfbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bedeli karşılığında Hazine’ye devredilme konusu ile alakalı bilgiler verildi. Vakıfbank, açıklamasında gerçekleşecek olan hisse devrinin bankanın statüsünde, stratejilerinde ve iş modelinde herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

Hisseler Hazine Müsteşarlığı’na Devredilecek

Vakıfbank tarafından yapılan yazılı açıklamada, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil ve idare dilmekte olan tüm hisselerin, Bakanlar Kurulu kararı sonrasında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na geçeceği bildirildi. KHK ile gerçekleştirilecek olan bu hisse sahibi değişikliğinin Vakıfbank’ın kamu bankası statüsünü, stratejisini ve sahip olduğu iş modelini değiştirmeyeceğini ifade eden yazılı açıklamada, gerçekleştirilecek olan hisse devri sonrasında güçlü bir sermaye yapısına, teknolojik altyapıya, bankacılık hizmetleri alanında önemli bir niteliğe ve uzman kadroya sahip olan Vakıfbank’ın Türkiye’de hizmet veren öncü bankalar arasında olmaya devam edeceği, hem kalkınma, hem de toplumsal fayda sağlama kıstasları eşliğinde özenli çalışmalara ve etkinliğe devam edeceği ifade edildi.

Vakıfbank Bağdat’a Yeni Şube Açacak!

Vakıfbank tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise bankanın yönetim kurulu tarafından 21 Aralık tarihinde alınan karar doğrultusunda Irak’ın Erbil kentinde yer alan şubedeki sermayenin 31 Aralık 2017 tarihine kadar 25 milyon Dolar’lık artırıma giderek 50 milyon Dolar’a tamamlanmasına ve Bağdat’a da yeni bir şube açılmasına karar verildiği ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.