Ana SayfaGündemYemek Kartı Boykotu Ertelendi! Bakanlık El Attı!

Yemek Kartı Boykotu Ertelendi! Bakanlık El Attı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Yüksek komisyon oranları sebebiyle Türkiye genelinde lokantalar tarafından 27 Aralık tarihinde yemek kartlarına yönelik planlanan boykot ileri bir tarihe ertelenirken, komisyon oranlarının tekrar belirlenmesi adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bünyesinde çalışma başlatıldı.

Yüksek komisyon oranları sebebiyle bir türlü uzlaşamayan yemek firmaları ve yemek kartı firmaları, sonucu boykot kararında bulmuş, 27 Aralık 2017 tarihinde ülke genelindeki tüm restoranlarda boykot yapılmasına karar vermişti. Orta yol bulunamayan bu tartışmalara Gümrük ve Ticaret Bakanlığı el attı. Bakanlık, yemek kartlarını ve yemek çeklerini ilgilendiren alakalı mevzuatta yer alan boşluğu kapatmak için çalışmalara başladı.

Sektör temsilcileri ile görüşmelere başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yemek kartı uygulamaları konusunda esnafların mağdur olmaması için harekete geçti. Sorunun çözümü için yemek kartı hizmeti vermekte olan şirketlerle, kamu kurumlarıyla, üye işyerlerini temsil eden meslek kuruluşlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle farklı zamanlarda bir araya gelerek toplantı düzenleyen Bakanlık, sorunların paydaşlarla istişare edilerek çözülmesini hedefliyor.

Sorunlar Tespit Edildi

Düzenlenen görüşmeler kapsamında ana sorunların sırası ile; iskonto uygulaması yapılması, komisyon oranlarının çok yüksek olması, yemek kartları ile gıda sektörü dışında alışveriş yapılması ve bu alanları düzenlemekte olan herhangi bir mevzuatın bulunmamasını ortaya çıkartan Bakanlık, mevzuat düzenlemesi için kolları sıvadı.

Düzenlenecek olan yeni mevzuat ile birlikte sektördeki temel sorunların ortadan kaldırılması hedeflenirken, bir yönetmelik ile birlikte komisyon oranları gibi tüm unsurların da sabit bir standarda kavuşturulması planlanıyor. Hazırlanacak olan mevzuat ile alakalı çalışmaların da 2018 yılının ilk yarısındaki dönem içerisinde tamamlanması ve kamuoyu ile paylaşılması hedefleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.