Ana SayfaGündemMigros, Kipa’yı Borsadan Çekiyor!

Migros, Kipa’yı Borsadan Çekiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Migros cephesinden yapılan açıklamaya göre, Kipa Genel Kurulu tarafından borsadan çıkma kararı alınması halinde, zorunlu pay alım teklifinin yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla SPK’ya başvurulduğu ifade edildi.

Migros Ticaret A.Ş. cephesinden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, Migros’un Kipa’nın sermayesindeki pay oranının yüzde 96,25 seviyesinde olduğu, bu sebeple şirketin Kipa’nın oy haklarının yüzde 95’inden fazlasına sahip olduğu ifade edildi.

Migros’un sahip olduğu hisselerden arta kalan yüzde 3,75’lik hisse ile, fiili dolaşımdaki pay oranının oldukça düşük olması doğrultusunda Kipa’nın bir borsa şirketi olarak varlığını devam ettirmesinin hem operasyonel zorluk yarattığının, hem de maliyetlerin yükseldiğinin, bu maliyetlerin ortadan kaldırılabilmesi amacıyla da Kipa’nın borsa kotundan çıkarılması hususunda değerlendirildiği ifade edildi. Kipa Genel Kurulu tarafından alınacak olan borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar doğrultusunda, zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacı ile Kipa, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurulması yönünde karar aldığını kaydetti.

Yapılan yazı açıklamada aynı zamanda Kipa’nın Borsa İstanbul’dan çıkarılması aşamasındaki işlemlerin tamamlanabilmesi için, şirket tarafından yapılması gereken işlerin ve işlemlerin, gerekli mercilerden izinlerin alınması, sürecin sonuçlandırılması gibi tüm aşamalar için Migros yönetiminin görevli ve yetkili kılınmasına karar verildiği ifade edildi.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Migros tarafından Kipa hissedarlarına yapılacak olan pay alım teklifi, geride kalan 30 günlük süre zarfında Borsa İstanbul’da oluşmuş olan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması üzerinden hesaplanacak. Hisse başı 2,56 Türk Lirası’na tekabül eden hisse değerleri doğrultusunda Migros’un toplamda 128 milyon Türk Lirası tutarında ödeme yapması gerekirken, devam eden süreçte Kipa’nın tamamına sahip olacak olan Migros’a toplam maliyet 345,4 milyon Türk Lirası olurken, hisse başı olarak 0,2591 Türk Lirası tutarına denk gelecek bir maliyet ortaya çıkacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.