Ana SayfaGündemEngellilerin Araç Alımlarında ÖTV İstisnası! 1 Ocak'ta Yürürlüğe Girecek!

Engellilerin Araç Alımlarında ÖTV İstisnası! 1 Ocak’ta Yürürlüğe Girecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’nde değişiklik yapıldı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı söz konusu değişikliği resmen açıkladı.

Motor silindir hacmine bakmadan, hesaplamaları yapılan ÖTV ile diğer tüm vergiler dahil edilmek üzere 200 bin Türk Lirası altında olan tüm binek otomobil, arazi taşıtı, ATV, panelvan, cip ve benzeri gibi araçların, engellilik derece yüzde 90 düzeyinde ya da çok daha fazla olan malul ya da engelliler tarafından 5 sene bir kez olmak şartı ile ilk iktisabı Özel Tüketim Vergisinden istisna tutuldu.

100 Liraya Aşmayan Kesirler Dikkate Alınmayacak

İktisap edilebilinecek araçlara ilişkin olarak söz konusu değerin üst sınırı, belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltilere uygulanacak. Söz konusu hesaplamalarda ise 100 Türk Lirasının üzerine çıkmayan kesirler ise dikkate alınmayacak. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespiti yapılan değerin yarısına kadar olan kısmı için artırmaya yetkili kıldı.

1 Ocak’ta Yürürlüğe Girecek!

Malul ile engellilerin kullanımlarına mahsus olan eşya gümrük vergileri de alınmayacak. Diğer olarak tanımlanan araçlar ise ÖTV ile KDV dahil olmak üzere gümrük vergileri kapsamında istisna uygulanmaması halinde belirlenecek gümrükleşmiş değeri 200 bin Türk Lirasının üzerine çıkan ithalat istisnasından da hariç olarak tutuldu. Bunun neticesinde değeri söz konusu tutarın altında olan araçların satın alınması da mümkün hale geldi. Gümrükleşmiş değeri, bunun gibi belirlenen değerin üzerine çıkan araç ithal etmek isteyen engelli ve malulların, ilgili gümrük idaresine Özel Tüketim Vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekecek. Söz konusu tebliğ ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.