Ana SayfaGündemFaiz Oranlarının Artması Sektöre Ciro Kaybı Yaşattı!

Faiz Oranlarının Artması Sektöre Ciro Kaybı Yaşattı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bankaların konut kredisi vermek istemediklerinden dolayı gayrimenkul sektörünün cirosunun 2017 yılının başından bugüne yüzde 10 oranında gerilediğini söyledi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, Su Yapı’nın bu yıla ilişkin değerlendirmesi ile gelecek yıla ilişkin planlarından bahsetti. Ayrıca Elmas, bankaların konut kredisi vermeme noktasında değerlendirmelerde bulundu.

Elmas: 2017’de 1,2 Milyar Ciro Elde Ettik

Su Yapı’nın gelecek sene portföyünün 11 milyar lira düzeyinde olacağını, 2018’de 1,7 milyar lira tutarında ciro hedeflediklerini söyleye Elmas, Sur Şirketler Grubu’nun inşaat, enerji ve AVM’lere yaptığı yatırımlar ise bu yıl 1,2 milyar lira tutarında ciro elde ettiklerini söyledi.

Elmas: 2018’de Hedefimiz 1,7 Milyar Ciro

2018’in ilk çeyrek döneminde 250’şer konutluk 2 yeni farklı projenin satışlarına başlayacaklarını söyleye Elmas, Bursa, Antalya ve İstanbul’da bulunan 16 proje ile birlikte 23 bin 400 konutluk portföye ulaştıklarını, yaptıkları yatırımlar ile 1,2 milyar tutarında ciro elde ettiklerini, gelecek sene için ise 1,7 milyar lira tutarında ciro hedeflediklerini söyledi.

Konut Kredisi Faiz Oranları Sektörü Etkiledi!

Gayrimenkul sertifikasının ülkemizde yeteri seviyede tanınması sebebi ile ilk aşamada 200 milyon lira tutarında ihraçlık hedef koyduklarını söyleyen Elmas, bu yıl içinde 1,8 milyar tutarın yatırıma ulaştıklarını, gelecek sene gayrimenkul sektöründe faiz oranları ile bankaların sağladığı konut kredisi taleplerinin sektöre etki ettiğini, bu yılın ekim döneminden itibaren konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesinin üzerine çıkmasının satışları olumsuz yönde etkilediğini, bankaların konut kredisi vermek istemediklerini, bu nedenle de bu yılın başında bugüne kadar sektöründe yüzde 10 oranında ciro kaybı yaşadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.