Ana SayfaEkonomiElektriğe Gelen Zam Enflasyonu Tek Haneden Uzaklaştıracak!

Elektriğe Gelen Zam Enflasyonu Tek Haneden Uzaklaştıracak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda alınan yüzde 8,8 oranındaki elektrik zammı kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşti.

1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Türkiye genelinde elektrik fiyatlarına yüzde 8,5 oranında ortalama bir zam yapılacak. Evlerde kullanılan elektrik için uygulanacak olan zam miktarı yüzde 8,8 seviyesinde olurken, sanayi ve ticaret hanelerde kullanılan elektrik için uygulanacak olan zam miktarı da yüzde 8,4 olarak kararlaştırıldı. Yapılan bu zammın kullanım oranına göre ortalaması ise yüzde 8,5’e tekabül edecek.

4 kişilik bir ailenin aylık tükettiği elektrik miktarı ortalama olarak 230 Kilovatsaat’e tekabül ederken, 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle bu tüketim için verilen fatura bedeli 94,75 Türk Lirası’na tekabül ediyordu. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulanacak olan yüzde 8,8’lik evde kullanılan elektrik zammı ile birlikte ödenecek fatura tutarı 8,34 Türk Lirası artarken, aylık fatura 103,09 Türk Lirası’na ulaşarak 100 Türk Lirası’nı aşmış olacak.

Yüzde 8,8’lik Zam Enflasyonu Yükseltir!

Türkiye genelinde her şehirde farklı zam uygulaması yapılacak iken, bu fiyatlar elektrik dağıtım ve enerji bedeline göre değişiklik gösterebilecek. BOTAŞ tarafından 1 Aralık 2017 itibariyle geçerli olacak bir şekilde santrallere sattığı doğalgaz fiyatlarını yüzde 8 oranında yükseltmesi sebebiyle elektrik fiyatlarının yükseldiği ifade edilirken, yükselen bu maliyet, elektrik fiyatlarını da aynı oranda yükseltti.

Elektrik fiyatlarının Türkiye’nin enflasyonundaki ağırlık yüzde 2,68’e tekabül etmesi sebebiyle 2018 yılının ilk çeyrek dönemi için hedeflenen tek haneli enflasyon tekrar rafa kalkacak gibi gözüküyor. Yüzde 8,8 olarak uygulanacak bu zammın, enflasyona yarattığı etki yüzde 0,24 puan seviyesinde olurken, mevcut enflasyonun yüzde 12,98 oranında olması ile birlikte enflasyonun tek haneye ulaşma hayali bir süre daha rafa kalkabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.