Ana SayfaEkonomi2018'de Ekonomi Büyüyecek, Vatandaşlar Ucuz Elektrik Tüketecek!

2018’de Ekonomi Büyüyecek, Vatandaşlar Ucuz Elektrik Tüketecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılı, Türkiye’nin enerji sektöründeki dışa bağımlılığı kapsamdaki hedefi için milat olacak.

2017 yılının kasım ayında Akıllı Kömür Kullanım Dönemi başlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2018 yılında üretimde 12. sırada bulunan Türkiye’nin kömür ligindeki daha üst sıralara çıkmak gündemde yer alacak.  Son zamanlarda gerçekleşen arama ve sondaj faaliyetlerine ilişkin kömür rezerv, 17,3 milyar ton olarak belirlendi.  Söz konusu miktarın ekonomiye kazandırılması ile beraber de 350 milyar dolar değerinde ekonomik kazanım elde edilmesi hedefleniyor.

Kara Elmas Çıkarma Çalışmaları Hız Kazanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yerli linyit rezervlerinin ekonomiye kazandırılması kapsamında başlatmış olduğu çalışmalara ilişkin olarak 2018 yılında Kara Elmas çıkarma çalışmaları hız kazanacak.

Vatandaşlar Daha Ucuz Elektrik Tüketecek!

Yerli kömürden elektrik üretmek için oluşturulan yeni model ile beraber hem ülkemizdeki kömür madenciliğinin daha da geliştirilmesi hem de vatandaşların çok daha ucuz elektrik tüketebilmeleri hedefleniyor. 2018 yılında kömürün sadece bir emtia olarak sunulmaması hedeflenip, yerli kömürün kurulu güç içindeki payı Avrupa’da kullanılan, insan sağlığı ile çevreye zararlı olmayan yeni nesil ileri teknoloji santralleri ile sağlanacak.

Kurulum çalışmaları süren 1.915 MW yerli kömür kaynaklı kurulu güç ile beraber tüm santraller devreye alındığı durumda elektrik üretim amaçlı özel sektöre devredile kömür sahalarında toplamda 2.735 MW kurulu gücünde yerli linyit yakıtlı termik santral kurulmuş olacak.

Çalışmalar Hızlandı!

Tekirdağ-Çerkezköy, Konya Karapınar, Çayırhan, Malkara, Afşin Elbistan ve Afyonkarahisar-Dinar kömür havzalarının yatırıma açılabilinmesi için yol haritası çalışmaları hız kazandı.

Eskişehir’de 25.000 Kişiye İstihdam!

Eskişehir’de 900 MW ile 1000 MW arası kurulu güce sahip olan termik santralleri için ihale süreci başladı. Eskişehir’de yapılması planlanan santral kapsamında açılacak kömür madenlerinde ise 25 bin kişiye iş imkanının sağlanması hedeflenmekte.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.