Ana SayfaEkonomiBankacılık Sektörü Güçlü Konumunu Koruyor!

Bankacılık Sektörü Güçlü Konumunu Koruyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

2017 yılının bitmesi ile birlikte, gözler yeni yılda bankacılık sektörünün geleceğine çevrildi. Birçok ekonomist, yeni yılda bankacılık sektörünün büyüyeceğini, ama bu büyümenin 2017 yılına nazaran daha yavaş olacağını öngörüyor.

Konu hakkında açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2017 yılında Türkiye ekonomisinin sahip olduğu direnci net bir şekilde kanıtladığını, Kredi Garanti Fonu teminatlı krediler sayesinde Türkiye ekonomisi için tekrar bir güven ortamının oluşturulduğunu, likidite sıkışıklığının önüne geçebilmek adına KGF hamlesinin hızlı ve pratik bir adım olduğunu, hükümet tarafından gerçekleştirilen diğer önlem ve teşviklerin de büyümenin elde edilmesinde önemli destek sunduğunu ifade etti.

İhracat Performansı Yükselecek

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise, Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler ile birlikte Türkiye’nin ana ihraç pazarlarında elde ettiği olumlu görünümü 2018 yılına taşıyacağını, bu görünümün aynı zamanda Türkiye’nin ihracat performansı için de yükseltici etki yapacağını beklediklerini ifade etti.

Bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesine destek vermeye devam edeceğini ifade eden Bali, sektörün sahip olduğu güçlü bilanço yapısının, insan kaynağının deneyimli olmasının, teknoloji alanında altyapının her geçen gün gelişmesinin ve hem güvenilirlik, hem de yenilikçilik aşamalarında tutumunu ispatlamış olmasının, büyümeye yapılacak desteğin önemli kriterleri arasında yer aldığını kaydetti. Bali, aynı zamanda bankacılık sektörünün uzun bir süredir hem yerli, hem de yabancı finansal gelişmeler karşısında sahip olduğu güçlü duruşu koruduğunu, dalgalanmaların kısa süreli olması ile birlikte uzun vadede yükseliş eğilimini sürdürmeye devam ettiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.