Ana SayfaEkonomiEnflasyon Açıklandı, Zamlar Ortaya Çıktı! Kim, Ne Kadar Maaş Alacak?

Enflasyon Açıklandı, Zamlar Ortaya Çıktı! Kim, Ne Kadar Maaş Alacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enflasyon oranları açıklandı! Açıklanan enflasyon oranları memurların, sözleşmeli çalışanların ve memur emeklilerin Ocak ayı itibariyle alacakları maaş zamlarını da belirlemiş oldu.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon sebebiyle, memurların, sözleşmeli çalışanların ve memur emeklilerin maaşlarına ilave zam yapılacağı belirtildi. Enflasyon kaynaklı olarak yapılacak ilave zam yüzde 1,69 oranında olacak. Kamu çalışanlarının Ocak ayı itibariyle maaşlarına alacakları zam, aylık olarak yüzde 5,69 oranında toplam zam almış olacak. Yapılacak olan bu zam ile birlikte memurların aldıkları en düşük maaş 2 bin 893 Türk Lirası’na tekabül edecek.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, kamu çalışanların maaşlarına yapılacak olan zamlar ile alakalı şartlar, “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi” ile belirlendiği ifade edilirken, ocak ayından itibaren geçerli olacak olan maaş artışının yüzde 4 olarak önceden belirlendiği, 2017 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 5,69 olarak gerçekleştiği, bu bağlamda yüzde 4’lük zamma ilave olarak yüzde 1,69 oranında enflasyon farkı zammının uygulanacağı ifade edildi.

2018 Ocak – Temmuz Aralığında Alınacak En Düşük Maaşlar!

Yapılacak olan zam ile birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 893 Türk Lirası’na yükselirken, en düşük memur emeklisinin maaşı da bin 978 Türk Lirası’na ulaşacak. En düşük SSK emeklisi aylığı bin 485 Türk Lirası’ndan bin 570 Türk Lirası’na, en düşük esnaf Bağ-Kur emeklisi aylığı ise bin 330 Türk Lirası’ndan, bin 405 Türk Lirası’na yükselecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.