Ana SayfaGündemYerli Yazılımlı Yemekmatik Kartı Esnafın Komisyon Derdine Çözüm Olacak!

Yerli Yazılımlı Yemekmatik Kartı Esnafın Komisyon Derdine Çözüm Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

2017 yılı, lokantaların ve restoranların yemek kartlarının kestiği komisyonların gündemden düşmediği bir yıl oldu. 24 Aralık tarihinde boykot yapma kararı alınması sonrasında, bakanlığın konuya el atmasıyla boykotu ertelemişti. Federasyon, şimdi de yerli bir çözüm üretti!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, yerli yazılım firması tarafından sunulan yazılım ile birlikte ortaya çıkartılan Yemekmatik kartını piyasaya sürdü. Federasyon Başkanı Aykut Yenice tarafından yapılan tanıtımda, mevcut yemek kartlarının çeyrek asırdır Türkiye’de kullanıldığını, uygulanan yüksek komisyon sebebiyle esnafın mağdur olduğunu, bu konuya yerli bir çözüm ürettiklerini ifade etti.

Yakın süreçte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin talimatı ile tekrar toplantı gerçekleştirileceğini, komisyon görüşmelerinin devam ettiğini belirten Yenice, anlaşma aşamasından umutlu olduklarını, yüksek kart komisyonları için yapılacak boykottan vatandaşın zarar göreceğini ifade etti.

Yerli Yazılımla Yerli Kart!

Hem yazar kasa, hem de post cihazları teknolojilerinde önemli başarılara imza atmış olan yerli yazılım firması İnfoteks ile bir anlaşma yapıldığını ifade eden Yenice, Yemekmatik adında yeni bir kartın oluşturulduğunu, kartın kullanımı aşamasında İzmir’in pilot şehir olarak seçildiğini ve kullanıma açıldığını, binlerce kart basılarak İzmir’deki esnaf lokantalarına dağıtılacağını, tanıtımının da önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini ifade etti.

Yemekmatik kartının komisyonsuz hizmet vereceğini ifade eden Yenice, karttan ödeme almak isteyen esnafın aylık sadece 125 Türk Lirası tutarında ödeme yapacağını, piyasada kullanılan kartların her birinin farklı bir ülkeden olması sebebiyle komisyonların yurt dışına gittiğini, Yemekmatik kartı ile bunun da önüne geçileceğini belirtti.

Yenice, Yemekmatik kartının tanıtılması sonrasında indirim kampanyalarının ve iskontolu satışların da gündeme geleceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.