Ana SayfaEkonomiİran’ın Karışılığı Petrolü Vurdu! Yıl Sonuna Kadar…

İran’ın Karışılığı Petrolü Vurdu! Yıl Sonuna Kadar…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İran’da politik gerginlik yükselme eğilimini devam ettiriyor. Son 4 yıl içerisinde yeni yıla ilk defa 60 Dolar’ın üzerinde bir başlangıç yapan petrolün varil fiyatı, gerginliklerin tırmanması halinde yıl sonuna kadar 80 Dolar seviyesine ulaşabilir.

Petrol fiyatları, son dört yıllık süreçte ilk defa yeni yıla 60 dolar seviyesinin üzerinde başlangıç yaptı. İlk etapta Suudi Arabistan’da gerçekleşen olaylar ve Aramco’nun halka arz edilmesi, sonrasında ise İran’da başlayan iç karışıklıklar, varil fiyatlarının adeta zirve yapmasına ortam yarattı.

Petrol fiyatları hakkında katıldığı bir TV programında görüşlerini ileten Natixis Asset Management’in Asya Portföy Yöneticisi Yoo Chou Chong, petrolün varil fiyatlarının yıl sonuna kadar 80 Dolar seviyesini bulmasının mantıksız olmayacağını ifade etti. Hem ihracatçı firmaların, hem de teknoloji firmalarının son dönemlerde büyük bir sıçrama yaşadığını ve portföylerin ağırlıklı olarak bu alanlara kaydığını ifade eden Chong, 2018 yılında emtialarda ve petrollerde geri dönüşün mümkün olduğunu ifade etti.

2014’ten Sonra İlk Riskler Kaldıraç Etkisi Yaptı!

SEB’in Analisti Bjarne Schieldrop ise gerçekleştirdiği açıklamada 2014 yılının ikinci altı aylık döneminde petrol için arz fazlasının gündeme geldiğini ve devamında da jeopolitik risklerin tamamen ortadan kalktığını ifade ederken, yakın zamanda risklerin tekrar petrol fiyatlarını etkilemeye başladığını, üretim kesintileri sebebiyle mevcut stokların önemli ölçüde düştüğünü, bu durumun fiyatlar için kaldıraç etkisi yarattığını ifade etti.

Son günlerde gittikçe harlanan İran protestoları ve talebin artması ile birlikte yükselişe geçen brent petrolün varil fiyatı, Salı günü itibariyle 67,29 Dolar seviyesini gördükten sonra, Çarşamba günü 66,55 Dolar seviyesine kadar yükseldi. Aynı zamanda ABD’nin gösterge petrolü olan Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı da 60 dolar seviyesini geçerek 60,74 Dolar seviyesine ulaştı. Elde edilen bu rakamlar, son iki buçuk yıllık sürecin en yüksek noktası anlamına geliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.