Ana SayfaGündemTürk İlaç Şirketi Katar’a Üs Kuruyor!

Türk İlaç Şirketi Katar’a Üs Kuruyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin önde gelen ilaç şirketleri arasında yer alan CinnaGen, Katar’ın ilk biyoteknolojik ilaç ihracını gerçekleştirebilmek üzere Katar’ın en köklü şirketleri arasında yer alan Ebn Sina Medical ile 5 milyon Euro’luk anlaşmaya imza attı.

CinnaGen, Katar’ın ilaç sektöründeki en köklü şirketlerden bir tanesi olan Ebn Sina Medical ile tam 5 milyon Euro’luk bir anlaşmaya imza attı. Yapılan bu anlaşma ile Türkiye’den MS, romatoid artrit, antikanser ve kan hastalıkları ile alakalı biyoteknolojik ilaçlar Katar’a ihraç edilecek.

Ebn Sina Medical, Katar’ın ilaç pazarının yüzde 50’sinden fazlasını elinde bulunduruyor. Şirket, Al Faisal Holding’in iştiraki olan Aamal Group’un bünyesinde yer alırken, atılan ihracat anlaşması imzalarının büyüklüğü ise 5 milyon Euro’ya tekabül ediyor. Gerçekleştirilen imza törenine CinnaGen Grup CEO’su Dr. Haleh Hamedifar, Ebn Sina Medical Genel Müdürü Sherif Shehata, CinnaGen İlaç Kurucu Ortağı ve CEO’su Ferhat Farşi ve Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer katılım sağladı.

Ticari İlişkiler Gelişmeye Devam Ediyor!

Düzenlenen imza töreninde konuşma yapan Özer, Türkiye ile Katar arasında gerçekleşen ticari ilişkilerin her iki ülkenin ekonomisi için olumlu bir etki yarattığını, Türk şirketlerinin yakın dönemde Katar’ı daha çok ziyaret etmeye başladığı ifade etti. Görüşlerini bildiren Farşi ise, Katar ile imzalanan bu anlaşmanın, Katar’a gerçekleştirilen ilk biyoteknolojik ilaç için olduğunu, daha öncesinde de Sri Lanka, Cezayir, Moldova, Bosna Hersek, Ürdün, Senegal ve Ekvator’a da ihraç gerçekleştirildiğini ifade etti.

2018 yılının Eylül ayında üretime geçilecek olan biyoteknoloji üssü için yaklaşık 100 milyon Dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Farşi, üretime başlamadan ihracat anlaşmalarına imzaların atılmaya başlandığını ifade etti. Biyoteknolojik ilaçların, gelişen bilimin ve teknolojinin ortak ürünü olduğunu, birçok kanserin ve nadir hastalığın bu tip ilaçlarla artık tedavi şansına kavuştuğunu kaydeden Farşi, Türkiye’den Katar’a gerçekleştirilen mevcut ilaç ihracatının 1 milyon Euro düzeyinde olduğunu, imzalanan anlaşma sayesinde bu rakamın beş kat yükseltileceğini, imzalanan bu anlaşmanın bölgede yer alan diğer ülkelerle yeni anlaşmaların da kapısını aralayabileceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.