Ana SayfaGündem2017’nin Son Haftasında Kredi Hacmi Yükseldi, Mevduat Düştü!

2017’nin Son Haftasında Kredi Hacmi Yükseldi, Mevduat Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 29 Aralık ile biten haftada 9 milyar 119 milyon Türk Lirası yükselme yaşadı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 29 Aralık ile biten hafta için kredi hacmi verilerini yayınladı. Haftalık olarak yayınlanan verilerde, bankacılık sektörünün kredi hacminde 9 milyar 119 milyon Türk Lirası tutarında artış yaşanarak 2 trilyon 134 milyar 607 milyon Türk Lirası’na ulaşılmış oldu.

Bahsi geçen dönem içerisinde mali kesime verilen kredilerin toplam tutarı 61 milyar 22 milyon Türk Lirası’na tekabül ederken, mali kesim hariç olarak verilen kredilerin toplam miktarı da 1 trilyon 959 milyar 400 milyon Türk Lirası oldu. Bankacılık sektörünün sahip olduğu toplam mevduata bakıldığında ise, bankalararası da dahil olmak üzere aynı dönem içerisinde 15 milyar 213 milyon Türk Lirası tutarında düşüş yaşandığı, bankacılık sektörünün yüzde 0,8 oranında gerilediği ve mevduat büyüklüğünün 1 trilyon 801 milyar 509 milyon Türk Lirası’na indiği belirtiliyor.

Tüketici Kredileri 1,5 Milyar Türk Lirası Yükseldi!

BDDK tarafından açıklanan haftalık bültene göre, tüketici kredilerinde yaşanan artış 1 milyar 489 milyon Türk Lirası seviyesinde oldu. Toplam miktar 397 milyar 382 milyon Türk Lirası’na ulaşırken, kredilerin 191 milyar 624 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmını konut kredisi, 7 milyar 195 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı taşıt kredisi, 198 milyar 563 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı ise ihtiyaç kredisi oluşturdu.

Aynı dönem içerisinde taksitli ticari kredilerin toplam tutarında yaşanan artış da tüketici kredilerinde yaşanan artışa yakın olarak 1 milyar 392 milyon Türk Lirası seviyesinde yükselip, 353 milyar 111 milyon Türk Lirası seviyesine ulaştı

Bankaların bireysel olarak kullanımda olan kredi kartı alacaklarında yüzde 2,1 oranında yükselme yaşanırken, 89 milyar 249 milyon Türk Lirası seviyesine ulaşılmış oldu. Bireysel kredi kartı alacaklarının da 42 milyar 15 milyon Türk Lirası’na tekabül eden tutarı taksitli, 47 milyar 234 milyon Türk Lirası da taksitsiz borçlar oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.