Ana SayfaGündemAvrupa Gazı Türkiye Üzerinden Alacak!

Avrupa Gazı Türkiye Üzerinden Alacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Akımı Boru Hattı projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Projenin basın sözcüsü olan Aslı Esen tarafından yapılan açıklamada, hattın toplamda 15 milyon konut için enerji sağlayabilecek yıllık kapasiteye sahip olduğunu, ilk hattın Mayıs ayında Türkiye’ye ulaşmasını hedeflediklerini aktardı.

Türk Akımı Boru Hattı Projesi, hem Türkiye, hem de Avrupa için büyük bir önem arz ediyor. Boru hattının tam 15 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğu bilinirken, aynı zamanda iki farklı hattan oluşacağı da biliniyor. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Türk Akımı Basın Sözcüsü Aslı Esen, projenin ilk hattının Türk kıyılarına 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle ulaşmasını beklediklerini, iki hattın toplam 31,5 milyar metreküplük kapasiteye sahip olduğunu, Türkiye’nin kullanımı amacı ile gelecek olan hattın ise 15,75 milyar metreküp doğalgaz kapasitede olduğunu ifade etti.

700 Kilometrelik Bölüm Tamamlandı!

Projenin iki hattı için toplam inşaat alanından 700 kilometrenin tamamlandığını dile getiren Esen, toplam uzunluğun bin 860 kilometre olacağını ifade etti. Günlük ortalama 4 kilometrelik inşaa ile devam edildiğini belirten Esen, Türk Akımı vasıtasıyla Türkiye’ye ilk arzın 2019 yılı sonu itibariyle gelmesini planladıklarını belirtti.

Avrupa’da gaz üretiminin son yıllarda düştüğünü, lakin tüketiminin de arttığını ifade eden Esen, Güneydoğu Avrupa’ya ek olarak Balkanlar bölgesinin de Türk Akımı’ndan faydalanacağını, 2017 yılının ilk 11 aylık sürecinde projenin ulaşacağı noktalardaki talebin de önemli ölçüde arttığını belirtti.

Türk Akımı Boru Hattı Projesi’nin Türkiye’den çıktıktan sonra Bulgaristan ya da Yunanistan üzerinden Avrupa’ya açılacağını kaydeden Esen, bu çıkış için iki ülkeyle de görüşmelerin devam ettiğini, 2019 yılında Türkiye’ye ilk gazın gönderilmesi öncesinde bu konuda da kararın kesinleşeceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.