Ana SayfaEkonomi2018’in İlk Akaryakıt Zammı Motorine Geliyor!

2018’in İlk Akaryakıt Zammı Motorine Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açılamaya göre 6 Ocak 2018 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 7 ila 9 kuruş aralığında bir zam yapılacağı duyuruldu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamaya göre, zam bu gece yarısı itibariyle geçerli olacak. 6 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulanacak olan motorin zammı, litre başı olmak üzere 7 ila 9 kuruş aralığında gerçekleşecek.

PÜİS’in resmi internet sitesi üzerinde yapılacak açıklamaya göre, 6 Ocak 2018 tarihli, saat 00.00 itibariyle geçerli olacak olan zammın 7 ila 9 kuruş aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Motorinin litre fiyatlarına gelen zamma ek olarak, 5 ila 8 Ocak 2018 tarihleri arasında benzinin litre fiyatı için herhangi bir fiyat değişikliğinin de beklenmediği ifade ediliyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamada, motorin fiyatlarında uygulanacak olan zammın, serbest piyasa şartları sebebiyle şirketlere, bölgelere ve ilçelere göre küçük farklılıklar gösterebileceği ifade ediliyor.

Fark 44 Kuruşa İnecek!

Uygulanacak olan zam oranları sonrasında motorinin ortalama litre fiyatı İstanbul’da 5,05 Türk Lirası seviyesinden, 5,13 Türk Lirası seviyesine kadar yükselecek. Bu zam ile birlikte benzin fiyatları ile motorin fiyatları arasındaki fiyat farkı da 44 kuruşa inmiş olacak.

Yapılacak olan motorinin litre fiyatı zammının sebebi olarak da rafineri çıkış fiyatlarını gösteren Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) en son motorin zammını 10 Kasım 2017 tarihinde 11 kuruş olmak üzere gerçekleştirmişti.

Yapılacak olan motorin zammı, 2018 yılında yakıtlara gelmiş ilk zam olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.