Ana SayfaGündemEnflasyon Hedefinde Atılan Adımlar Onumlu Sonuç Verecek!

Enflasyon Hedefinde Atılan Adımlar Onumlu Sonuç Verecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Federal Reserve Bank of St. Louis’in başkanı olan Bullard, bugün yaptığı açıklamada Merkez Bankası tarafından bir süredir uygulanmakta olan enflasyon stratejisini savunan görüşlere yer verdi.

Bullard tarafından yapılan açıklamada Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından birkaç yıl önce yürürlüğe konulan enflasyon hedefleme stratejisinin, fiyat baskıları üzerinde kontrol oluşturma aşamalarında önemli yardımlar sunduğu ifade edilirken, FED tarafından uygulanmakta olan enflasyon yaklaşımının da bu konuda önemli bir destek ortamı yarattığını ifade etti.

FED tarafından uygulanmakta olan para politikaları üzerinde görüşlerini ileten Bullard, son dönemlerde ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu düşük seviyede tutmak adına faiz oranlarını kullanmaya çalıştığını belirtti. Bullard, 2012 yılında yetkililerin enflasyonun yüzde 2 düzeyinde tutulması için resmi olarak bir hedef belirleme konusunda görüş birliğine ulaştığını, belirlenen bu hedef için de gerçekleştirilen çalışmaların yetersiz kaldığını ifade etti. Enflasyon hedefinin aynı zamanda olumlu sonuçları olduğunu da belirten Bullard, makroekonomik konudaki beklentilerin de daha iyi koordine edildiğini savundu.

Gerçekleştirilen faiz artırımları sebebiyle resesyonun ortaya çıkmasının da büyük bir risk olduğunun altını çizen Bullard, FED tarafından uygulanmakta olan para politikalarının bu aşamalar için önemli bir konumda olduğunu, 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesinin, FED tarafından yapılacak faiz artırımlarından daha az tehlike yaratmasına karşın, FED’in enflasyon hedefine ek olarak yürüttüğü bilanço düşürme gelişmeleriyle ters düşebileceğini iletti.

Bullard, yaptığı açıklamalarda Amerika’nın uzun zamandır gündemde olan vergi reformu için olumlu bir adım olduğu yorumunda bulunurken, bu reformandan kaynaklı büyük bir etki beklenmediğini belirtti. Merkez Bankası’nın Bitcoin ile alakalı endişe duyacak bir pozisyonu olmadığını da belirten Bullard, yaşanan gelişmelerin ve hisse senetlerinin yükselmesinin şirket kârları ile alakalı olduğunu aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.