Ana SayfaSigortaTarım Sigortalarına 2018 Düzenlemesi: Zam Değil, Teşvik İndirimi Geldi!

Tarım Sigortalarına 2018 Düzenlemesi: Zam Değil, Teşvik İndirimi Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadın ve genç çiftçiler için tüm sigorta dallarında yüzde 5 oranında bir prim uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, kadın ve genç çiftçilere önemli bir müjde verdi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hem kadın çiftçiler, hem de genç çiftçiler için tüm sigorta branşlarında geçerli olmak üzere yüzde 5 oranında bir indirim uygulamasının yapılacağını müjdeleyen Bakan Fakıbaba, TARSİM hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Fakıbaba, açıklamalarında 2006 yılından bu yana geçen süreçte; doğal riskler sebebiyle oluşabilecek hasarlara karşı hem bitkisel, hem de hayvansal ürünlerin mağduriyetinin giderilmesinin büyük bir önem arz ettiğini, bu konuda Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) hizmet verdiğini aktardı. 2006 yılından bu yana geçen süreçte devlet destekli tarım sigortasının sahip olduğu kapsamı her yıl önemli ölçüde genişlettiklerini belirten Fakıbaba, 2017 yılında da ihtiyaçlar ve gelen talepler doğrultusunda önemli bir başarı elde edildiğini aktardı.

2017’deki Sigorta Rakamları

2017 yılı genelinde toplamda 1,6 milyon adet tarım sigortası poliçesinin düzenlendiğini ifade eden Fakıbaba, bu poliçeler ile 23 milyon dekarlık alanın, 1,8 milyon arılı kovanın sigortalandığını, üreticilerden toplanan prim miktarının 739 milyon Türk Lirası’na, üreticilere yapılan hasar ödemesinin ise 850 milyon Türk Lirası’na tekabül ettiğini ifade etti.

29 milyar Türk Lirası tarımsal değer teminatı verdiklerini belirten Fakıbaba, 2017 yılı genelinde sigorta kapsamına giren küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarının, bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış sağlayarak 2,4 milyon adete ulaştığını, 2017 yılı genelinde 300 bin hasar dosyasının da işlem gördüğünü kaydetti.

Fakıbaba, 2018 yılı itibariyle yürürlükte olacak ve Resmi Gazete’de bugün yayımlanan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nın da kapsamının genişletildiğini, aynı zamanda kadın ve genç çiftçiler için de yüzde 5 oranında, tüm sigorta branşları için indirim getirildiğini belirtti.

Arıcılık sigortası için prim fiyatları; sabit arıcılık için yüzde 0,9’dan, yüzde 0,8’e inerken, gezici arıcılık için olan sigorta prim fiyatları da yüzde 1,4’ten yüzde 1,3’e indi. Aynı zamanda kiraz üretimi aşamasında yağmur teminatında uygulanan muafiyet oranı da yüzde 20’den yüzde 15’e, küçükbaş hayvan hayat sigortasındaki prim fiyatı için de yüzde 8’den yüzde 7’ye indirilme yapıldığını kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.