Ana SayfaEkonomiTürk Milyoner Sayısı Arttı! Milyonerler Birikimlerini TL Cinsinden Yapıyor!

Türk Milyoner Sayısı Arttı! Milyonerler Birikimlerini TL Cinsinden Yapıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de banka hesabında 1 milyon Türk Lirası’nda ve üzerinde para bulunan ve Türkiye’de yaşayan kişi sayısında 2017 yılının Ocak – Kasım ayları arasında 17 bin 941 kişilik bir artış oldu. Artık Türkiye’de 126 bin 805 milyoner var!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan  veriler incelendiğinde, Kasım ayı itibariyle Türkiye’de yerleşik olarak ikâmet etmekte olan milyoner sayısı 125 bini aştı. 2016 yılının sonuna kıyasla 17 bin 941 kişinin arttığı liste, 126 bin 805 kişiye ulaşırken, bu kişiler tarafından sahip olunan toplam mevduat da 844 milyar 454 milyon Türk Lirası’na ulaşmış oldu.

Türk milyonerler tarafından bankaya yatırılan bu paraların, 422 milyar 406 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı Türk Lirası cinsinden yatırılırken, 418 milyar 883 milyon Türk Lirası’na ekabül eden kısmı döviz tevdiat hesabı olarak, 3 milyar 165 milyon Türk Lirası’na tekabül eden kısmı da kıymetli maden depo hesabı olarak açıldı.

Milyoner başına düşen ortalama mevduat hesabında ise 6 milyon 659 bin Türk Lirası yer aldığı belirtildi.

2016 yılının sonunda Türkiye’de 108 bin 864 adet 1 milyon Türk Lirası ve üzerinde hesabında para bulunan kişi var iken, bu kişilerin sahip oldukları toplam miktar ise 715 milyar 313 milyon Türk Lirası’na tekabül ediyordu.

2017 başından, Kasım ayına kadar geçen süreçte 5 bin 453 kişilik artışın yaşandığı listede, yurt dışında yaşayan kişi sayısında da 12 bin 485 kişilik bir artış oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, yurt dışında yaşayan kişilerin hesaplarındaki para miktarı da 77 milyar 358 milyon Türk Lirası oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.