Ana SayfaGündemKuveyt Türk'ten Bir İlk Daha!

Kuveyt Türk’ten Bir İlk Daha!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak olan Sağlık Bakanlığı Tıbbi Araştırma Merkezi’nin inşası için 100 milyon Euro tutarında finansman desteği sunacak.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, sağlık alanında araştırma faaliyetlerini destekleyebilmek adına katılım bankacılığı sektöründe bir ilke imza atıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Sağlık Bakanlığı Tıbbi Araştırma Merkezi İçin Kuveyt Türk Katılım Bankası 100 milyon Euro tutarında finansman desteği sunacak.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan idari binaların vede biyolojik güvenlik seviyesinde olan araştırma laboratuvarların yer almasının planlandığı Tıbbi Araştırma Merkezi’nde, hem hastaların, hem de sağlık mesleğinde uzmanlaşmış kişilerin ihtiyaç duydukları ileri düzeydeki teknoloji altyapısı sayesinde destek sunulması hedefleniyor.

Yatırımın toplam bedeli 711 milyon Avro’ya tekabül ederken, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, İslami Kalkınma Bankası gibi uluslararası düzeydeki finansal kuruluşların arasında yer aldığı 12 kuruluştan 15 yıl vadeyle toplamda 494,5 milyon Euroluk bir finansman desteği temin edildi. Kuruluşlar arasındaki en büyük payı veren ise 100 milyon Euro’luk finansman temininde bulunan Kuveyt Türk Katılım Bankası oldu.

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından bahsi geçen finansman ile alakalı olarak yapılan açıklamada görüşlerine yer veren Kuveyt Türk Katılım Bankası  Genel Müdürü Ufuk Uyan, projenin toplum sağlığı açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu, bu proje için Kuveyt Türk olarak finansman sağlıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını, bahsi geçen projenin yüzde 40’lık kısmının İslami Kalkınma Bankası ve alt kuruluşları ile birlikte faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak temin edildiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.