Ana SayfaGündemAtığını Getiren, Ulaşımını Bedavaya Getirecek!

Atığını Getiren, Ulaşımını Bedavaya Getirecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) oldukça yeni bir uygulamaya adım attı. İBB, atık otomatlarına geri dönüşüm değeri olan malzemeler atan kişilerin İstanbulkart’larına kullanımları için para yükleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un farklı noktalarına yerleştirilecek olan 100 adet mobil atık otomatı sayesinde vatandaşların kağıt, metal, plastik gibi geri dönüşüm uygulamaları vasıtasıyla ekonomiye tekrar kazandırılabilecek atıkları toplamaya başlayacak. Yapılacak olan bu toplama işlemine vatandaşların yoğun bir katılım göstermesini bekleyen Belediye, teşvik sağlayabilmek adına geri dönüşüme atılan malzemelerin değeri kart ücreti İstanbulkart’a kredi olarak yükleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüme kazandırılma imkanı olan tüm atıkların yeniden değerlendirilmesi adına tarihi bir projeyi hayata geçiriyor. Akıllı Mobil Atık Aktarma Otomatı adı verilen cihazlar, İstanbul’un 100 farklı noktasına yerleştirilecek. Bu cihazlara kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilecek olan atıkları atan kişiler de, attıkları atıkların değerleri kadar bedeli İstanbul içindeki ulaşım sistemlerinde kullanabilmek üzere İstanbulkart’larına kredi olarak alacaklar.

Elektronik bir arayüze sahip olan yeni otomatlar, vatandaşlar tarafından getirilen atıkların cinslerini tanıyacaklar. Metal, kağıt ve plastiği ayırabilecek düzeyde geliştirilecek olan otomatlara farklı ürünler konulduğunda ise kabul edilmeyecek. Geri dönüşüm haznesine konulan atığın cinsi sensörler tarafından algılanırken, vatandaşların işlemi tamamlayabilmesi için hem sesli, hem de görüntülü olarak yönlendirme yapılacak. Atık içeri atıltıktan sonra kıyılarak depolanır iken, sonraki aşamalarda da bu atıklar geri dönüşüm firmalarına iletilecek.

Uygulamanın pilot aşaması için 25 adet otomat İstanbul’un farklı bölgelerine yerleştirilecek iken, devam eden süreçte 100 otomat da özellikle toplu taşıma merkezlerine, meydanlara yerleştirilecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.