Ana SayfaGündem2017'de 2000 Bankacı İşsiz Kaldı!

2017’de 2000 Bankacı İşsiz Kaldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KPMG Türkiye, Türkiye’de bankacılık sektörünün 2017 yılını ve 2018 hedeflerini değerlendirdiği “Bankacılık Sektörel Bakış 2018” raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre bankacılık sektörünün sahip olduğu aktif büyüklük 3 trilyon Türk Lirası’nı geçti.

KMPG Türkiye tarafından açıklanan Bankacılık Sektörel Bakış 2018 raporuna göre 2017 yılında Türk bankacılık sektörünün sahip olduğu aktif büyüklüğün 3 trilyon Türk Lirası’na tekabül ettiği, aynı zamanda banka sayısında, şube sayısında ve çalışan sayısında da azalma olduğu belirtildi.

Aktif Büyüklük 3 Trilyon TL’yi Geçti!

Hazırlanan rapor hakkında değerlendirmelerini ileten KMPG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Sinem Cantürk, 2017 yılının ilk 9 aylık dönemi içerisinde bankacılık sektörünün 2,5 trilyon Türk Lirası’na tekabül eden aktif büyüklüğünün halen daha büyümeye devam ettiğini, 9 aylık dönemin sonunda aktif büyüklüğünün 3 trilyon 54 milyar Türk Lirası’na ulaştığını ifade etti.

Cantürk, açıklamasında en büyük aktif kalemin kredilerden oluştuğunu, kredilerin 2017 yılında yüzde 15 oranında artarak 1 trilyon 994 milyar Türk Lirası seviyesine geldiğini, menkul değerler toplamının da yüzde 6,9 oranında büyüyürek 376 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleştiğini belirtti. 2017 yılının Eylül ayı itibariyle 33 adet mevduat bankası, 13 adet kalkınma ve yatırım bankası, 5 adet katılım bankası olmak üzere 51 adet bankanın Türkiye’de faaliyet gösterdiğini ifade eden Cantürk, bu bankaların toplamda 11 bin 663 adet şubeye, 209 bin 672 adet personele hizmet verdiğini, bu rakamın bir önceki yıl 52 adet banka, 11 bin 926 adet şube ve 211 bin 673 adet çalışan olduğunu belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.