Ana SayfaGündemKüresel Ekonomik Beklentiler Raporu Yayımlandı!

Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası tarafından yayınlanan Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu’nda, Türkiye’nin 2017 yıl sonu büyüme beklentisi yüzde 2,7 oranında yükseltildi!

Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler raporunun Ocak 2018 sayısını bugün yayımladı. Yükselmekte olan yatırımları, sanayi alanında gerçekleşen üretimleri, ticaret hacimlerini ana merkezine konumlayarak hazırlanan raporda, global ekonominin 2008 döneminde yaşadığı ekonomik kriz sonrasındaki geniş çaplı toparlanmayı 2017 yılında yaşadığına vurgu yapıldı. Küresel ekonominin 2017 yılında yüzde 3 düzeyinde, 2018 yılında yüzde 3,1 düzeyinde, 2019 yılında ise yüzde 3,0 düzeyinde büyüme elde etmesinin beklendiği raporda, her beklenti için en az yüzde 0,4’lük bir artış yaşandığı kayıtlara geçti.

ABD’nin ve Avro Bölgesinin Tahminleri Yükseltildi!

ABD’nin 2017 yılındaki büyüme beklentisini yüzde 2,1 seviyesinden yüzde 2,3 seviyesine yükselten Dünya Bankası, Avro Bölgesi için de büyüme beklentilerini yüzde 1,7’den yüzde 2,4’e yükseltti. 2018 yılı için ABD’den beklenen büyüme oranları yüzde 2,5’e yükseltilirken, Avro Bölgesi’nin 2018 yılında elde etmesinin beklendiği büyüme oranı da yüzde 2,1’e yükseltildi.

Gelişmekte olan ülkelerin bulunduğu grup için 2017 tahminlerini yüzde 4,1 seviyesinden yüzde 4,3 seviyesine yükselten Dünya Bankası, 2018 yılı için yüzde 4,5, 2019 yılı için ise yüzde 4,7 oranında büyüme beklentisi olduğunu vurguladı.

Avrupa’nın Toparlanması Türkiye’nin İhracatını Yükseltir!

Raporun Türkiye’yi ilgilendiren bölümünde ise 2017 yılında elde edilmesi beklenen büyüme oranı bir önceki raporda yüzde 3,5 iken, yeni yayımlanan raporda yüzde 6,7 düzeyine kadar yükseltildi. 2018 ve 2019 yılları için beklenen büyüme oranları ise yüzde 3,5 ve yüzde 4 olmak üzere sabit tutulurken, Türkiye’nin beklenenin üzerinde bir performans sergilemesinin mali ve parasal açıdan yapılan destek sayesinde gerçekleştiği, AB ülkelerinde yaşanan ekonomik toparlanmanın da Türkiye’nin ihracatını yükselttiğine işaret edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.