Ana SayfaGündemFibabanka 2018'de Tabana Yayılmayı Hedefliyor!

Fibabanka 2018’de Tabana Yayılmayı Hedefliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fibabanka, 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 30 oranında aktif büyüklüğünü artırma başarısı elde etti. Banka, aktif ve kredilerde de yüzde 25 oranında büyüme elde etti.

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, düzenlenen basın toplantısında Fibabanka’nın 2018 yılı için vizyonunu ve bankacılık sektörü ile alakalı değerlendirmelerini iletti. Fibabanka’nın 2012 yılından bu zamana kadar geçen süreçte her yıl yüzde 30’a yakın bir büyüme elde ettiğini, kesinleşmemiş finansal sonuçlara göre 2017 yılında elde edilen aktif büyüklük artışının da yüzde 30 düzeyinde gerçekleşerek 20 milyar Türk Lirası seviyesine ulaşıldığını, özkaynak kârlılığının da yüzde 11,8 düzeyinde gerçekleştiğini ifade etti.

2017’de En Çok İstihdam Yapan Fibabanka Oldu

Fibabanka’nın Türkiye’nin 21 farklı şehrinde toplamda 80 adet şubesi bulunduğunu ifade eden Mert, 2017 Eylül ayın verilerine göre yılın ilk 9 aylık döneminde 7 şube açıp, 200 banka personeli alımı gerçekleştirerek Türkiye’de mevduat bankaları arasında en çok şube açan ve en çok istihdam yaratan banka ünvanına kavuştuğunu belirtti.

Fibabanka’nın 2017 yılında KGF teminatlı kredileri için önemli bir rol oynadığını dile getiren Mert, 2 bin 300 farklı müşteriye toplamda 2 milyar 100 milyon Türk Lirası tutarında KGF kredisi temin edildiğini ifade etti. 2017 yılında İnternet Bankacılığı alanındaki müşteri sayısını yüzde 82 oranında, mobil bankacılık müşteri sayısını ise yüzde 164 oranında artırıldığını ifade eden Mert, Fibabanka’nın 2018 yılında da Fintech ve Start-Up dünyasında yatırımlarına devam edeceğini belirtti.

Sektördeki Pay Oranını Genişletmek İçin Tabana Yayılmacı Strateji İzlenecek!

2017 yılında bankacılık sektöründeki payının yüzde 0,7 düzeyine ulaştığını ifade eden Fibabanka Genel Müdürü Mert, 2018 yılı için de dengeli ve kontrollü bir büyüme stratejisi izleyeceklerini, 2018 stratejisinin tabana yayılma hedefi barındırdığını, bireysel müşteri sayısında yüzde 50 oranında bir artış hedeflendiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.