Ana SayfaGündemHalkbank'ın Yönelimi TL Kaynaklara Olacak!

Halkbank’ın Yönelimi TL Kaynaklara Olacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Halkbank, 2017 yılının gündeminde önemli bir yer tutan ABD’de görülen davalar sonrasında 2018 yılı genelinde Türk Lirası kaynaklar üzerinden fonlanmaya ve yeni fonlama araçlarının kullanımına yönleneceğini açıkladı.

ABD’de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılanmakta olduğu dava sürecinde Halkbank, yabancı para cinsinden yurtdışı borçlanmasını önemli ölçüde azaltmıştı. Bankanın 2018 yılı itibariyle kaynak yaratma aşamasında nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu olmaya başlamıştı. Konuyu açıklığa kavuşturmak isteyen Halkbank, detaylar ve yeni kaynaklar hakkında Reuters’a açıklamalarda bulundu.

Halkbank, devam eden süreçte fonlama aşamasında Türk Lirası bazından kaynaklara yönelim yapılacağını, yeni sermaye piyasası ürünlerinin kullanımının yapılacağını, sendikasyon kredisi ve yabancı para cinsinden tahvil ihracı aşamalarında ise uygun şartların oluşması halinde gündem olarak değerlendirileceği ifade edildi.

2018 Hedefleri Mevduat ve Fonlama Araçlarını Genişletmek!

Bankanın gerçekleştirdiği yazılı açıklamada 2018 yılında hem mevduat alanında, hem de mevduat dışı fonlama kaynakları alanında büyümenin devam etmesinin hedeflendiğini, kullanılacak olan finansal borçlanma araçları için hangilerinin tercih edileceği konusuna da bankanın sahip olduğu bilanço pozisyonu, yürütülen büyüme stratejisi ve fiyatlama gibi unsurlar etki edecek.

2017 yılının Mart ayında tahvil ihracı gerçekleştirmek amacıyla yatırımcı toplantıları için banka yetkilendirmesi yapmış olan Halkbank, ABD’de ilgili toplantılara katılım sağlamak amacıyla giden Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın tutuklanması sebebiyle Eurobond ihracı gerçekleştirememişti. Halkbank’ın gerçekleştirdiği en son sendikasyon kredisi 2016 yılının Temmuz ayında 175 milyon Dolar ve 476,5 milyon Dolar düzeyinde gerçekleşmiş olup, kredilerin vadesi geldiğinde de yenilenmemişti. Bankanın en son Eurobond ihracı ise 30 Haziran 2016 tarihinde 500 milyon Dolar düzeyinde olmak üzere gerçekleşmişti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.