Ana SayfaGündemJPMorgan'da Büyük Kayıp!

JPMorgan’da Büyük Kayıp!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerikalı Yatırım Bankalarından biri olan JPMorgan‘ın müşterilerinden biri olan Steinhoff’un iflasın eşiğine gelmesinden ötürü 273 milyon dolar kayıp yaşadığı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yatırım bankaların arasında yer alan JPMorgan Chase’in 4. çeyrek dönemi dikkate alındığı zaman kârının,  beklenin üzerinde bir artış meydana geldiği belirtildi. Bankanın müşterileri arasında yer alan Güney Afrikalı perakende devlerinden Steinhoff’un iflas eşiğine yaklaşması sebebi ile JPMorgan Chase’in 273 milyon dolar değerinde kayıp yaşadığı açıklandı.

Steinhoff‘ta meydana gelen muhasebe olayından sonra şirketin bir haftalık süreci kapsamında yüzde 88 oranında değer kaybı yaşadığı açıklanmıştı. JPMorgan Chase’in, Steinhoff’un hisselerinin aniden düşeceği duruma gelmesinin takibinde ise 143 milyon dolar değerinde kayıp yaşandığı açıklandı. Bunun devamında ise kredi borcu sebebi ile yaşanan 143 milyon dolarlık kayba bir kayıp daha eklendi ve 130 milyon dolar daha kayıp yaşandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan JPMorgan Chase’in CEO’su Marianne Lake, tüm yaşanları analiz ettiğini, analiz sonrasında meydana gelen krizden bu güne kadar olan en büyük kaybın yaşandığını ifade etti.

Geliri Yükseldi Ancak Karı Düştü

Diğer bir yanda ise JPMorgan’ın geride bıraktığımız günlerde 2017 yılının 4. çeyrek dönemine ait kar oranı ile gelirleri açıklanmıştı. O dönemdeki geliri bir önceki seneki karı ile kıyaslandığı zaman yüzde 4,7 oranında artış olmuştu. Bu artış ile JPMorgan’ın geliri 25,45 milyar dolar seviyesine çıkmıştı. Karı ise da yine bir önceki yılla kıyaslandığı zaman yüzde 6,73 oranında düşüş gösterip, 4,23 milyar dolar seviyesine gerilemişti. JPMorgan’ın hisse başına karı ise 2016 yılının dördüncü çeyrek döneminde 1,71 dolar seviyesindeydi. Bu rakam 2017 yılının aynı döneminde 1,07 dolar seviyesine gerilemişti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.